Računalništvo, telefonija
15.11.2018 14:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon tokrat z mikrovalovno pečico

Za tiste, ki menijo, da Amazon še ni dovolj prisoten na trgu elektronike s svojimi tablicami, telefoni, pametnimi gumbi in domačo virtualno pomočnico, je po novem tukaj pametna mikrovalovna pečica.
Amazon širi svoj nabor pametnih naprav
Amazon širi svoj nabor pametnih naprav

Čeprav je uporaba mikrovalnovne pečice že dokaj enostavna, je Amazon prepričan, da lahko postopek vnosa hrane, nastavitve časa in pritiska na gumb to še poenostavi.

Sicer gre tukaj za le delno izvedbo pametne mikrovalovne pečice, saj ima “le” vgrajeno Amazonovo virtualno pomočnico – Alexo, ki vse to in še več opravi namesto vas. Potrebno je zgolj izgovoriti kratek stavek, kot je “Alexa segrej juho” in pečica bo že začela z delom.

Sicer sama pečica nima vgrajenega svojega mikrofona, ampak jo je potrebno povezati z Echo napravo, kot je Dot oziroma Plus. Seveda pa zmore samostojno določiti tudi čas pečenja. Po izkušnjah uporabnikov se pečica za pripravo enega krožnika obroka nastavi kar na 6 minut, namesto na tipičnih minuto do dve, kolikor je sicer potrebno, da se obrok segreje.

Najbolj pomembno pa je tudi dejstvo, da ve, koliko paketov kokic ste porabili in kdaj vam jih primanjkuje, ter tako samodejno odda naročilo namesto vas. Za Amazonovo mikrovalovno pečico je potrebno odšteti zgolj 60 ameriških dolarjev, oziroma okrog 50 evrov. Največje vprašanje pri vsem tem pa je: kdo takšno “pametno” pečico sploh potrebuje?


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več