Računalništvo, telefonija
30.01.2017 12:01
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ambasador zasebnosti 2016 je startup Tibopo s sistemom mDrive za boljšo prometno varnost

Ambasador zasebnosti 2016 je startup Tibopo s sistemom mDrive za boljšo prometno varnost
Ambasador zasebnosti 2016 je startup Tibopo s sistemom mDrive za boljšo prometno varnost

Urad Informacijskega Pooblaščenca RS je ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov že 11. leto zapored podelil nagrado Ambasador Zasebnosti. Nagrada je namenjena podjetjem in posameznikom, ki znotraj svojega delovanja spoštujejo načela varstva osebnih podatkov in jih uresničujejo v praksi. Letošnji dobitnik nagrade Ambasador Zasebnosti je startup Tibopo, d. o. o., razvijalec sistema mDrive.

Startup Tibopo, ki velja za enega najbolj prodornih in inovativnih slovenskih podjetij, je javnost nase in na svoje rešitve opozoril že leta 2015, ko je prejel laskavi naziv Slovenski startup leta. Mlado podjetje aktivno razvija inovativne produkte ter krepi svojo prisotnost na trgih EU in tudi širše. Uspeh ekipe Tibopo je potrebno pripisati predvsem sistemu mDrive, produktu, ki je namenjen krepitvi varnosti v cestnem prometu ter celovitemu spremljanju, analizi in razumevanju motenj med vožnjo.

“Z razvojem produkta smo pričeti leta 2015, z zavedanjem da je potrebno narediti še več na področju razumevanja pogojev udeležbe v cestnem prometu ter analitiki, ki bo voznikom pomagala pri upravljanju tveganja na področju udeležbe v prometu.”, je poudaril Boštjan Podvršič, ustanovitelj in direktor Tibopo. Po besedah Podvršiča, sistem mDrive, ki ga aktivno in pospešeno razvijajo, je že v fazi prvih testiranj. Ekipa Tibopo pa je tako z še eno nagrado znova prejela jasen znak, da delujejo v pravi smeri in da je trg zagotovo pripravljen na njihovo rešitev – mDrive.

Podvršič je poudaril, da se morajo, kot razvijalci produkta, odgovorno obnašati tako do končnih uporabnikov sistema, kot do njegovih potencialnih kupcev in to je bil eden od razlogov zakaj so se obrnili na Informacijskega Pooblaščenca RS. “Na Informacijsko pooblaščenko smo znotraj procesa testiranja sistema mDrive naslovili prošnjo za mnenje glede varstva osebnih podatkov, v želji da že v razvojni fazi produkta upoštevamo vse regulative in tehnološke zahteve, ki so nujno potrebne pri takšnih sistemih. Prejem nagrade je jasen znak, da smo na pravi poti in, da smo razvili sistem, ki je namenjen razumevanju pogojev in upravljanju tveganj ter s katerim bomo zagotovo pripomogli tudi k izboljšanju prometne varnosti” je še dodal Podvršič.

Nagrado je podjetju Tibopo na dogodku podelila Mojca Prelesnik, Informacijska Pooblaščenka RS, ki je podprla cilje razvijalcev sistema mDrive ter dodala da »informacijski pooblaščenec že tradicionalno podeljuje nagrade tistim, ki si to zaslužijo z vidika vgrajene zasebnosti…« ter hkrati poudarila da “… je podjetje Tibopo to nedvomno zelo dobro storilo z izvedeno presojo vplivov na zasebnost. Vgradili so vse potrebne varovalke, da ne bi prišlo do nepotrebnega, nesorazmernega in nezakonitega obdelovanja podatkov…”.

Ekipa Tibopo bo z nagrado dobila še dodaten zagon za aktivnejši razvoj in čimprejšnji prihod sistema mDrive v redno uporabo znotraj cestnega prometa. V teku je tudi študija o sistemu, ki bo ponudila jasen vpogled v zmožnosti in kredibilnost sistema in zbranih podatkov. Hkrati si v podjetju želijo vključiti v proces uvedbe sistema mDrive tako interesne kot tudi strokovne javnosti, ki delujejo na področju prometa, prevozništva in logistike in tako zagotoviti, da bo ključen interes vseh uporabnikov razumevanje motenj in upravljanje z varnostjo v cestnem prometu. Od novih Ambasadorjev Zasebnosti je tako v prihajajočem letu pričakovati še številne novosti, sistem mDrive pa bo ena ključnih novosti ispod rok slovenskih izumiteljev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več