Računalništvo, telefonija
02.11.2013 15:32
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonimna elektronska pošta Dark Mail

Na področju elektronske pošte bo anonimnost zagotavljala nova storitev organizacije Dark Mail Alliance, ki sta jo zasnovali bivši podjetji Lavabit in Silent Circle. Elektronska pošta Dark Mail anonimnost zagotavlja na način, da pred pogledi nepovabljenih zaščiti identiteti pošiljatelja in prejemnika, zadevo ter čas pošiljanja.
Elektronska pošta Dark Mail bo zaživela le, če jo bodo podprli velikani na področju e-pošte, kot so Google, Yahoo in Microsoft.
Elektronska pošta Dark Mail bo zaživela le, če jo bodo podprli velikani na področju e-pošte, kot so Google, Yahoo in Microsoft.

Zaradi številnih prisluškovalnih afer ameriške agencije za nacionalno varnost NSA uporabniki svetovnega spleta množično povprašujejo po spletnih storitvah, ki zagotavljajo anonimnost. Na področju elektronske pošte bo to zagotavljala nova storitev organizacije Dark Mail Alliance. Novost sta zasnovali nekdanji podjetji Lavabit in Silent Circle, ki sta prenehali poslovati zaradi dolgih prstov ameriškega preiskovalnega urada FBI.

Elektronska pošta Dark Mail anonimnost zagotavlja na način, da pred pogledi nepovabljenih zaščiti identiteti pošiljatelja in prejemnika, zadevo ter čas pošiljanja. Zasebnost vsebine elektronskega sporočila varuje napredni šifrirni algoritem, pri čemer je ključ za dešifriranje sporočila znan le prejemniku, javni ključi pa so na voljo vsem uporabnikom spleta. Pri elektronski pošti Dark Mail je zanimivo tudi to, da je projekt povsem odprtokoden, zgradba pa javna.

Da bi projekt anonimne elektronske pošte Dark Mail zaživel v praksi, organizacija Dark Mail Alliance poskuša k sebi privabiti velikane, kot so Google, Yahoo in Microsoft. Čeprav so številni poznavalci prepričani, da je to bolj kot ne misija nemogoče, organizacija Dark Mail Alliance puške vsaj zlahka ne bo vrgla v koruzo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več