Računalništvo, telefonija
09.12.2016 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, ki vam pomagajo organizirati popoln večerni “žur”

Aplikacije, ki vam pomagajo organizirati popoln večerni "žur"
Aplikacije, ki vam pomagajo organizirati popoln večerni "žur"

Organizacija poroke, rojstnodnevne zabave, druženja s prijatelji ali zgolj družinske večerje, s seboj prinaša logistične zahteve, kjer je organizator odvisen od številnih telefonskih klicev in SMS sporočil, hkrati pa mu nagaja še stres. Dnevi neprespanih noči, ko ne moremo zaspati zaradi nedokončanih stvari, ki enostavno ne potekajo tako kot smo si jih zamislili, so preteklost. Tehnologija je danes tako napredna, da nam močno olajša organizacijo takšnih in podobnih dogodkov. S pomočjo portala TechRadar smo za vas pripravili seznam aplikacij, ki že (in še bodo) vsakodnevno pomagajo uporabnikom pri načrtovanju raznih družabnih dogodkov.

Foursquare (brezplačna, iOS in Android)

Aplikacija Foursquare pomaga pri iskanju idealnih lokacij za zabavo po napornem tednu v službi. Ogromna globalna skupnost ponuja recenzije, ocene in nasvete, katero lokacijo izbrati in na kaj biti pri tem pozoren. Pri iskanju je uporabnik lahko zelo specifičen ter natančen in tako poskrbi, da za svojo družbo najde res tisto, kar išče.

Barchick (brezplačna, iOS in Android)

Aplikacija BarChick podobno kot Foursquare uporabnikom pomaga poiskati pravi kraj za zabavo. Deluje preprosto tako, da vtipkate, kje, kaj, kdo, kdaj in že vam servira predloge, ki sovpadajo z vašimi željami. Aplikacija vsebuje recenzije, zemljevide in predloge cenovno ugodnih in uporabnikovim željam prilagojenih lokacij, uporabnik pa lahko celo poklepeta s predstavniki lokalov, zastavi specifična vprašanja in rezervira mize. Barchick je odlična aplikacija za vse tiste, ki iščejo skrite lokale in nove bare, ki še niso najbolj uveljavljeni.

Uber (brezplačna, iOS in Android)

Ko zabave željni končno vedo, kam se odpraviti, morajo nekako tudi priti do izbrane lokacije, kajne? Verjetno ste že vsi kdaj slišali za Uber, ki v nekaterih državah po svetu (trenutno potekajo dogovori tudi za Slovenijo) velja za prvo taksi službo. Uporabnik izbere voznika in določi ciljno lokacijo, nato pa lahko med vožnjo na zemljevidu ves čas spremlja, ali je voznik res izbral najbolj optimalno pot. Na cilju uporabnik še poravna račun in oceni voznika. Celoten postopek poteka preko aplikacije, ki omogoča, da se lahko celo razdeli račun na več delov. Odlična možnost, če storitev uporabimo skupaj s prijatelji. Uber tako predstavlja elegantno, predvsem pa zelo učinkovito rešitev za večja mesta, kjer je zna biti iskanje taksija prava nočna mora.

YPlan (brezplačna, iOS in Android)

S pomočjo aplikacije YPlan bomo našli skrbno izbrano zbirko zabavnih dogodkov in zanimivih lokacij, ki pokrivajo področje komedije, športa, glasbe, kina in še česa. Med iskanjem lahko prebiramo recenzije ostalih uporabnikov in dodajamo dogodke na seznam želja. Ko se enkrat odločite za neki dogodek, aplikacija ponudi možnost povabila prijateljev in rezervacije kart. Kar se tiče plačevanja, lahko izberete ločeno plačilo, kar je posebej prikladno za skupine. Aplikacija od uporabnika ne zahteva nobenega tiskanja računov ali česarkoli podobnega, karte pa so pogosto precej cenejše kot drugje. Na žalost je aplikacija YPlan uporabna (za zdaj) le v Londonu, New Yorku, Bristolu, San Franciscu in Dublinu.

Boppl (brezplačna, iOS in Android)

Boj za pijačo z množico neučakanih gostov v baru ni nikoli najlepša izkušnja. Z aplikacijo Boppl pa lahko uporabnik poišče lokale, diskoteke ali restavracije in svoje naročilo odda vnaprej. Aplikacija omogoča celo spremljanje procesa naročila, kar uporabniku omogoča, da ustrezno tempira svoj obisk. Seveda lahko preko aplikacije opravite tudi plačilo in pustite nekaj napitnine. Zelo dobra “pogruntavščina” za manj stresno noč.

OpenTable (brezplačna, iOS in Android)

Če potujete po svetu in si zaželite dobrega kosila, rezervacijo pa bi opravili kar preko telefona, je OpenTable prava rešitev za vas. Ponuja natančne recenzije, slike in nasvete glede najboljših jedi v posameznih restavracijah in uporabnik hitro najde najbližje možnosti. Posebnost te aplikacije je, da lahko med uporabo pridobite nagrade, je zelo enostavna za uporabo, hkrati pa vam poda zelo natančne informacije, kar za nekatere druge aplikacije ne bi mogli trditi.

Bandsintown Concerts (brezplačna, iOS in Android)

Vsi ljubitelji žive glasbe pozor, aplikacija Bandsintown Concerts spremlja uporabnikove glasbene preference glede na uporabo družbenih omrežij in ostalih ponudnikov glasbe (Facebook, Twitter, Spotify, Deezer) ter na podlagi teh informacij obvesti uporabnika, ko v bližini nastopa njegov najljubši DJ, izvajalec ali glasbena skupina. Uporabnik lahko med drugim poišče natančne informacije glede koncertov ali določi razdaljo, ki jo je še pripravljen prepotovati za določen koncert. Bandsintown Concerts aplikacija omogoča tudi nakup vstopnic in povabilo prijateljev.

Untappd (brezplačna, iOS in Android)

Aplikacija, namenjena predvsem pravim ljubiteljem piva. Ponuja predloge glede izbire piv in pivnic s slikami in ocenami. Če slučajno želite poskusiti nekaj novega, vam bo Untappd ponudil bogato izbiro potencialnih lokacij, hkrati pa vam bo aplikacija pokazala, kje v vaši bližini točijo vaše najljubše pivo. V aplikacijo Untappd lahko poiščete “pivski dnevnik” in označite, katera piva so vam všeč in katera ne. Če tudi vaši prijatelji uporabljajo to aplikacijo, lahko spremljate, kje se nahajajo.

Parkopedia (brezplačna, iOS in Android)

Najti prazen parkirni prostor, ki naj bi bil poleg tega še poceni (ali brezplačen), je v velikih mestih vse prej kot mačji kašelj. Zato vam na pomoč priskoči aplikacija Parkopedia. Uporabnik lahko z njo poišče parkirne prostore, aplikacija pa ga nato “odpelje” do najprimernejše opcije. Parkopedia vam poda vse informacije glede cene in dostopa, omogoča pa tudi filtriranje rezultatov po vaših preferencah. Določena mesta ponujajo celo posodobitve glede praznih parkirnih mest v realnem času.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35