Računalništvo, telefonija
30.09.2016 07:43

Deli z drugimi:

Share

Apple z novim operacijskim sistemom ostro nad pirate!

Uporabniki računalnikov Apple pod napadom resne zlonamerne kode!
Uporabniki računalnikov Apple pod napadom resne zlonamerne kode!

Podjetje Apple je pred kratkim ponudil v prenos operacijski sistem MacOS Sierra, ki je prevzel mesto dosedanjega operacijskega sistema OS X (bit.ly/macOS-Sierra-RN). Programerji podjetja Applu so se pri pripravi operacijskega sistema MacOS Sierra osredotočili predvsem na zagotavljanje tekočega delovanja sistema in izboljšanje nekaterih varnostnih elementov. Nedavno pa se je izkazalo, da je novi macOS podjetja Apple naravnan celo protipiratsko.

Številni uporabniki, ki so namestili novi operacijski sistem MacOS Sierra so namreč opazili, da so (nelegalni) generatorji serijskih ključev enostavno prenehali delovati. Pri poskusu uporabe tovrstnega programa se uporabnikom dejansko izpiše napaka v angleškem jeziku “Termination Reason: EXEC, [0xc] This UPX compressed binary contains an invalid Mach-O header and cannot be loaded”. Apple dejansko onemogoča uporabo odprtokodnih rešitev, ki jih spletni pirati sicer »zlorabljajo« za distribucijo ključev za registracijo piratske programske opreme.

Čeprav je podjetje Apple z nedavno potezo presenetilo pirate, ti seveda ne bodo še vrgli puške v koruzo. Ti so namreč že napovedali prihod nove različice sistema za generiranje ključev za registracijo piratske programske opreme. Ta naj bi bil piratom na voljo kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667