Računalništvo, telefonija
24.01.2013 15:49
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Arrow ECS z distribucijsko pogodbo z IBM Slovenija med vodilne ponudnike informacijskih rešitev

Vsi štirje govorniki so se strinjali, da so napovedi optimistične in, da bo sodelovanje vsem vpletenim, tako obema podjetjema, kot uporabnikom, prineslo koristi.
Vsi štirje govorniki so se strinjali, da so napovedi optimistične in, da bo sodelovanje vsem vpletenim, tako obema podjetjema, kot uporabnikom, prineslo koristi.

Podjetje Arrow ECS Slovenija in IBM Slovenija sta danes na novinarski konferenci predstavila sodelovanje na področju distribucije IBM-ove programske in strojne opreme. Arrow ECS Slovenija bo tako svojemu obstoječemu naboru izdelkov in storitev več kot petnajstih priznanih blagovnih znamk dodal še programsko opremo, strežnike in rešitve za hranjenje podatkov podjetja IBM. Po navedbah Nine Klemenčič, prokuristke podjetja Arrow ECS Slovenija, bo podpis distribucijske pogodbe z IBM Slovenija omogočil nadaljnji razvoj partnerske mreže, ki bodo IBM-ove izdelke še bolj približali končnim uporabnikom.

»Pri Arrow ECS smo ponosni, da smo sklenili pogodbo z IBM Slovenija. Ta korak je za nas zelo pomemben, saj IBM rešitve odlično dopolnjujejo naš dosedanji portfolio. Te rešitve bomo implementirali z našimi obstoječimi rešitvami in s tem zaključili ponudbo v celoto. Iz tega vidika je IBM odlična priložnost da strankam ponudimo celovito rešitev. Po drugi strani lahko tudi Arrow s svojim pristopom in vizijo veliko ponudi tudi IBM-u. Poskušali bomo ustvarjati nove priložnosti na trgu za partnerje in za IBM. Cilj je postati prvi med distributetrji IBM, kar nam bo z idejami, ki jih imamo tudi uspelo«, je še dodala Nina Klemenčič.

Thomas Prommer, regionalni direktor Arrow ECS SEC je poudaril, da je tudi v drugih regijah IBM že glavni partner skupine Arrow. Z novim partnerstvom skuša Arrow zavzeti prvo mesto v distribuciji na območju JV in V evrope. »Tu bomo združili moči obeh podjetij, mednarodne prednosti, ki jih ponuja Arrow in močno kapitalsko zaledje IBM. Verjamem, da bomo v Sloveniji uspeli, kljub trenutnemu težavnemu gospodarskemu okolju«.

Direktor prodaje poslovnim partnerjem IBM, Mladen Radunič, je predstavil globalno rast IBM v 2012 in izpostavil predvsem usmeritev v storitve v oblaku. Dodal je še, da je regija JV Evrope specifična, saj je gospodarski ekosistem nehomogen in zato združevanje obeh IT velikanov koristi razvoju celotnega gospodarskega okolja, saj omogoča prenos znanja in kapitala.

Natali Bežan, direktorica prodaje poslovnim partnerjem pri IBM Slovenija, ob tej priložnosti izrazila zadovoljstvo nad razvojem družbe IBM Slovenija. Ta je lani praznovala dvajsetletnico, v tem času pa je število zaposlenih naraslo za skoraj 200. Hkrati je naraščala tudi mreža partnerskih podjetij, ki danes šteje že preko 150 podjetij. »Tu je pomembna tudi razlika v pristopu: IBM gre do partnerskih podjetij, ne do končnih naročnikov, na drugi strani pa Arrow komunicira direktno s končnim naročnikom, kar bo tudi IBM-u prineslo dodano vrednost.« Dodala je še, da sodelovanje s podjetjem Arrow ECS Slovenija ne bo posegalo v obstoječi trg in prodajo obstoječih partnerjev, ampak se bodo osredotočili predvsem na zagotavljanje obstoječih, predvsem programskih rešitev, ki še niso prisotne na našem tržišču. K obstoječim rešitvam na nivoju enterprise bodo pridružili inovativne rešitve, kot so analitična orodja, orodja za zmanjševanje stroškov in povečevanje produktivnosti.

Vsi štirje govorniki so se strinjali, da so napovedi optimistične in, da bo sodelovanje vsem vpletenim, tako obema podjetjema, kot uporabnikom, prineslo koristi. Prepričani so, da bodo zastavljene cilje dosegli še pred rokom.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več