Računalništvo, telefonija
19.10.2016 10:03
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bi znali odgovoriti na ta (bizarna) vprašanja, ki vam jih zastavi Google na razgovoru?

Bi znali odgovoriti na ta (bizarna) vprašanja, ki vam jih zastavi Google na razgovoru?
Bi znali odgovoriti na ta (bizarna) vprašanja, ki vam jih zastavi Google na razgovoru?

Včasih se zaposlitvene prakse tudi najboljših podjetij sveta zdijo milo rečeno nevsakdanje. Razgovori za službo najverjetneje spadajao med najbolj stresne trenutke vseh, ki nestrpno iščejo službo. Na eni strani se lahko pojavijo čudna vprašanja, ki takole na prvi pogled nimajo odgovora, na drugi strani pa so tista klasična, selektivna vprašanja, kjer lahko kandidat popolnoma pogori ali navduši.

Google je dolgo časa veljal kot eden najbolj znanih primerov, kjer so potencialni uslužbenci morali zadostiti visokim standardom, na razgovorih pa reševati dokaj čudna vprašanja in naloge. Nekatera Googlova vprašanja si bila celo tako bizarna, da so bila prepovedana. Leta 2009 je Lewis Lin, kadrovski strokovnjak iz Seatla, sestavil seznam 140-ih vprašanj, ki so jih njegovi klienti dobili na razgovoru pri Googlu. Za vas smo s pomočjo portala “Business Insider” izbrali 15 najbolj bizarnih.

1. Kakšna bi naj bila cena čiščenja vseh oken v Seattlu?

2. Zakaj so kanalizacijski pokrovi okrogli?

3. Preveriti morate, da ima vaš prijatelj Bob, vašo pravo telefonsko številko, vendar ga ne smete vprašati direktno … Sporočilo morate napisati na kartico in kartico dati Evi, ki bo kartico predala Bobu in vrnila kartico z odgovorom. Kaj, poleg vprašanja, morate napisati na kartico, da bo Bob dešifriral sporočilo, Eva pa ne bo znala prebrati številke?

4. Kolliko klavirjev je na svetu?

5. Vsak moški iz vasi 100-ih poročenih parov je prevaral svojo ženo … Vsaka žena v vasi ve kdaj je mož (ki pa ni njen) varal, vendar ne ve kdaj je to storil njen mož. Vas ima zakon, ki prepoveduje prešuštvo. Vsak žena, ki lahko dokaže, da je njen mož varal, mora svojega moža še isti dan ubiti. Ženske iz vasi se striktno držijo zakona. Nekega dne je vas obiskala kraljica in je naznanila, da je vsaj en mož bil nezvest. Kaj se zgodi?

6. Moški je potisnil svoj avto v hotel in izgubil svoje premoženje. Kaj se je zgodilo?

7. Kolikokrat na dan se kazalca ure prekrivata?

8. Koliko sesalcev je proizvedenih v ZDA na leto?

9. Izdelajte načrt za evakucaijo San Francisca!

10. Če človek vtipka zaporedje številk na telefonu, katere besede so lahko tvorjene iz pripadajočih črk, ki so povezane s številkami?

11. Ste skrčeni na višino kovanca in vaša masa je proporcionalno zmanjšana, da se ohrani vaše razmerje. Nato vas vržejo v prazen električni mešalnik. Rezila se začnejo vrteti čez 60 sekund. Kaj storite?

12. Koliko žogic za golf lahhko spravimo v šolski avtobus?

13. Imate dve jajci in dostop do stolpnice s stotimi nadstropji. Jajca se lahko zlomijo, ko padejo iz prvega nadstropja, lahko pa ostanejo cela, če padejo iz 100-ega nadstropja. Obe jajci sta identični. Ugotoviti morate najvišje nadstropje iz katerega še lahko vržemo jajce, da se to ne bo razbilo. Vprašanje je koliko poizkusov boste potrebovali. Dovoljeno vam je zlomiti dve jajci med procesom.

14. Vaša naloga je, da pridete iz točke A v točko B, vendar ne veste ali vam bo uspelo. Kaj storite?

15. Razložite bazo podatkov v treh stavkih vašemu 8-letnemu nečaku!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več