Računalništvo, telefonija
26.04.2014 22:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bitcoin: Novo ” zlo” ali briljantna rešitev?

Bitcoin: Novo '' zlo'' ali briljantna rešitev?
Bitcoin: Novo '' zlo'' ali briljantna rešitev?

V zadnjem letu v medijih doma in po svetu pogosto zasledimo članke o Bitcoin-ih, novi virtualni valuti, ki je preplavila svet. Nekateri jo opredeljujejo kot valuto brez pomena in »modno muho za kratek čas«, drugi pa, da je Bitcoin ena najboljših alternativ obstoječega finančnega sistema danes, saj je ta sistem kot plačilno sredstvo v svetu že tako razvit, da greste lahko na kavo, koristite zdravniške storitve ali otroku kupite igračo. Vse to z Bitcoini.

Vedno se najdejo ljudje, ki so takoj za, brez pomislekov in tisti, ki o tem dvomijo. Zato vam želimo razložiti nekatere trditve, ki so se pojavile v zvezi s to valuto:


1. Bitcoin je slaba investicija, borzni posredniki odsvetujejo nakup Bitcoinov

Bitcoin v zasnovi ni bil mišljen kot investicija, ampak kot alternativa obstoječim metodam plačevanja. To je decentralizirana virtualna valuta, vrednost katerega določa striktno ponudba in povpraševanje. Tisti, ki so pred približno enim letom spremljali trend ponudbe in povpraševanja te valute in so kupili za npr. 1000$ Bitcoinov, znaša današnja vrednost le-teh okrog 5000$, kar prestavlja kar 400 % donos.


2. Bitcoina nihče ne regulira in tako lahko čez noč izgubim vse?!

Vsak dan se lahko vprašamo, kdo nadzira svetovne banke v zadnjih letih in kdo bo v prihodnosti pokril vse te zmote, ki jih je iz dneva v dan vedno več? Bodo to banke same ali bo to ponovno davkoplačevalski denar? Centralne banke z ogromnimi finančnimi inekcijami pokrivajo miljardne izgube bank in velikih svetovnih korporacij, ter na ta način preprečujejo sesutje finančnega sistema, račun pa še vedno plačuje »malo« ljudstvo, ki se dnevno sooča z revščino in bedo sodobnega časa. Čez noč lahko tako izgubimo vse tudi brez Bitcoina.


3. Bitcoin preveč niha, da bi ga lahko uporabljali v vsakodnevnem življenju

V svetu Bitcoina dandanes že obstajajo plačilni sistemi, ki omogočajo plačevanje z virtualnimi valutami. To je npr. tudi novo plačilno orodje QuickBit. Prejemnik takšnega plačila si zagotovi, da prejme ekvivalent zneska na svoj transakcijski račun, kar pomeni, da nakup ne fiksira cene, ampak se prilagodi tržnim razmeram oz. ponudbi in povpraševanju.


Kaj je QuickBit in kaj omogoča?

QuickBit je plačilno orodje. Omogoča izvajanje plačilnega prometa z vse bolj v svetu uveljavljeno kripto valuto Bitcoin.

QuickBit omogoča uporabniku kriptovalute, da jo le-ta lahko uporabi kot plačilno sredstvo. Namreč, vse več trgovin, lokalov in restavracij po svetu se odloča, da kot plačilno sredstvo sprejema virtualno valuto BITCOIN.

QuickBit kupcu omogoča, da plačilo izvede v BITCOINIH, prodajalec pa za plačilo prejme želeno valuto (USD, EUR, …). Transakcija je hitra, varna in stroškovno učinkovita, zato je to v dobrobit tako kupcu kot tudi prodajalcu.

Zakaj prav QuickBit?

– Ker transakcije s kripto valutami potekajo hitreje.

– Ker so cene transakcij z Bitcoini nižje, saj potekajo brez posrednikov.

– Ker je varnost plačilnega prometa z Bitcoini večja in s tem možnost ponarejanja skoraj nična.

– Ker so transakcije diskretnejše.

– Ker podjetnikom omogoča konkurenčno in marketinško prednost.

– Ker sprejemanje kripto valute ne prinese dodatnih stroškov.

– Ker je uporaba zelo preprosta.


Vse to in še mnogo več vam omogoča uporaba novega plačilnega orodja QuickBit! Oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več