Računalništvo, telefonija
16.05.2014 15:13

Deli z drugimi:

Share

Bitnik: Prva naprava za nakup Bitcoinov v Sloveniji

Bitnik: Prva naprava za nakup Bitcoinov v Sloveniji
Bitnik: Prva naprava za nakup Bitcoinov v Sloveniji

V torek, 20. maja od 18.00 do 21.00 ure v hostlu Tresor na Čopovi 38 v Ljubljani bo izstreljena prva Bitnik naprava za kupovanje bitcoinov. S postavitvijo naprave v centru, želijo snovalci bitcoin približati ljudem in trgovcem, razširiti njegovo uporabo in predstaviti prednosti, ki jih le-ta prinaša.

“Vesel sem, da smo Slovenci precej odprti do bitcoin fenomena. Smo v samem vrhu po številu uporabnikov na prebivalca in ponudba, ki je na voljo npr. v Ljubljani, prav nič ne zaostaja za ponudbo v Berlinu, Londonu ali Parizu! Že danes lahko v Ljubljani ješ, piješ, se modno oblečeš in naspiš izključno z bitcoini! Bitcoin je kot erotika. Moraš ga sam preizkusiti, da ti postane jasno, zakaj je toliko govora o njem.” (Boštjan Pirnar, Minimal, www.minimal.si)

„V trgovino pridejo kupci po stvari izključno zaradi tega, ker omogočamo nakup z bitcoini.“ (Žiga Rangus, boss at LWGN, www.lwgn.si)

Bitcoin je elektronski denar prihodnosti, saj je neodvisen od centralnih avtoritet, transferji pa so opravljeni hitro in z minimalnimi stroški, ne glede na vrednost transakcije. Bitcoin lahko preko interneta in brez posrednikov pošiljamo drugim osebam po vsem svetu, saj je bitcoin globalna valuta.

Prepričani so, da je bitcoin digitalna valuta, ki bo prevzela klasične denarne trge, temelječe na bančništvu in borzi, pa tudi ena najpomembnejših tehnoloških inovacij našega časa, ki bo korenito spremenila marsikateri vidik našega življenja.

Z bitcoini je v Sloveniji že mogoče plačevati, razširjenost ponudbe postopoma narašča, spremljamo pa jo lahko na spletni strani Coinmap: http://coinmap.org.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več