Računalništvo, telefonija
25.09.2012 21:30

Deli z drugimi:

Share

Bizstore.si – prva spletna tržnica poslovnih rešitev pri nas

Bizstore.si – prva spletna tržnica poslovnih rešitev pri nas
Bizstore.si – prva spletna tržnica poslovnih rešitev pri nas

Če je bila vzpostavitev informacijske infrastrukture nekdaj časovno potraten in drag zalogaj za podjetja, lahko ta sedaj poslovne rešitve preprosto najamejo na enem mestu z nekaj kliki. Podjetjem je namreč od danes na voljo Bizstore.si – prva slovenska spletna tržnica s poslovnimi rešitvami, kjer lahko izbirajo med različnimi ponudniki poslovnih rešitev. Bizstore.si je nastal na pobudo Si.mobila in več slovenskih razvijalcev programske opreme za poslovne uporabnike, cilj pa je postati največja spletna tržnica poslovnih rešitev v regiji.

Podjetja se prijavijo v spletno tržnico, izberejo poslovno rešitev in zanjo plačujejo določeno mesečno najemnino. S tem se izognejo praviloma dražjemu nakupu od najema in nimajo dodatnih stroškov za vzdrževanje, nadgrajevanje in licenciranje poslovnih rešitev.

Bizstore.si razširja poslovne priložnosti za razvijalce, saj deluje po načelu odprte prodaje. Razvijalci lahko svoje izdelke enostavno objavijo in prodajajo v spletni tržnici ter tako dosežejo nove poslovne uporabnike. Poleg konkretne priložnosti za posel in promocije poslovne rešitve Bizstore.si razvijalcem nudi tudi vnaprej izdelan sistem zaračunavanja storitev in metriko podatkov o uporabnikih.

V tem trenutku je v Bizstore.si 16 poslovnih rešitev. Področja, ki jih pokrivajo, pa so različna – od računovodskih programov, varnostnih rešitev, storitve e-račun, programov za beleženje časa prisotnosti zaposlenih na delovnem mestu, spremljanja prodaje in zalog v skladiščih ter poslovne administracije do rešitev za uporabo in upravljanje e-pošte, spletnega sodelovanja in skupne uporabe dokumentov v podjetju. Rešitve nekaterih ponudnikov bodo v prihodnje uvrščene tudi v redno Si.mobilovo ponudbo poslovnih aplikacij kot del Popolne pisarne.

Zmagovalec natečaja start:Cloud 2012 Shopamine je že del Bizstore.si

Od junija do septembra je bilo 23 mladih (start up) podjetij in samostojnih razvijalcev poslovnih rešitev vključenih v tekmovalno-mentorski program start:Cloud. Ta izziv za razvoj in izbor najbolj perspektivnih poslovnih storitev v oblaku so pripravili Si.mobil, Hekovnik in ZITex.

Projekt se zaključil z današnjim večernim dogodkom v KUD Franceta Prešerna z razglasitvijo najbolj perspektivnih poslovnih rešitev, ki so nastale v sklopu programa start:Cloud. Zmagovalec in dobitnik nagrade v višini 10.000 EUR, ki jo podelil Si.mobil, je poslovna rešitev Shopamine. Shopamine podjetjem ponuja možnost vzpostavitve spletne trgovine in je med vsemi pripravljenimi izdelki pokazal največ izvirnosti in tržnega potenciala (lokalno in globalno). Rešitev je polno delujoča, opravilno odlična, izpolnjuje varnostne zahteve in je pripravljena za komercialno uporabo. Nagradni ček je zmagovalcu predal Boštjan Škufca Zaveršek, direktor prodaje v Si.mobilu.

V finalnem izboru za Si.mobilovo nagrado je bila poleg Shopamine še poslovna rešitev Metakocka. Oba finalista za Si.mobilovo nagrado sta že integrirana v Bizstore.si in prodajata svoj izdelek.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več