Računalništvo, telefonija
29.10.2010 15:49
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo prezadolženi T-2 pristal v rokah Kitajcev?

V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!
V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!

Pred kratkim smo poročali, da je Telekom Slovenije od pristojnega sodišča prejel dva sklepa o predhodni odredbi. Ta organizacijam za plačilni promet (bankam) prepoveduje, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2, izplačajo družbi T-2 ali komu drugemu po njenem nalogu denarne zneske v višini 1,3 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi. S tem ukrepom naj bi slovenski telekomunikacijski gigant zavaroval svoje terjatve do mariborskega podjetja.

Čeprav je družba T-2 tako rekoč čez noč postala talec Telekoma Slovenije, se zanjo vse bolj ogrevajo Kitajci. Največji kitajski telekomunikacijski podjetji Huawei in ZTE se namreč v sodelovanju z lokalno banko CDB že dogovarjata o možnosti nakupa T-2 oziroma o njegovi tehnološki posodobitvi. Če bi do dogovora dejansko prišlo, obstaja realna možnost, da bi lastništvo družbe T-2 “odromalo” v kitajske roke.

Možnost prevzema oziroma prodaje družbe T-2 ni tako iz trte zvita kot se lahko zdi na prvi pogled. Mariborska finančna družba Zvon Ena Holding, ki je večinski lastnik ponudnika internetnih storitev T-2, se je namreč zaradi dolgov že konec lanskega oktobra pričela pogovarjati z več strateškimi partnerji iz tujine glede prodaje deleža v družbi T-2. Več o nameri podjetji Huawei in ZTE naj bi bilo znanega že v prvi polovici novembra, ko bo potekalo srečanje slovensko-kitajske gospodarske komisije v Pekingu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667