Računalništvo, telefonija
21.07.2017 13:08
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo električne avtomobile lahko napolnili zgolj v minuti?

Polnjenje električnih avtomobilov naj bi bilo kmalu primerljivo s klasičnimi avtomobili.
Polnjenje električnih avtomobilov naj bi bilo kmalu primerljivo s klasičnimi avtomobili.

Okoljski strokovnjaki se vse bolj zavzemajo za zeleni način potovanja. Do zdaj so dobički od prodaje naftnih derivatov preglasili opozorila o velikem onesnaževanju, ki ga povzročajo avtomobili na cestah, a se to vendarle spreminja na bolje. Vse več proizvajalcev avtomobilov se namreč posveča izdelovanju električnih vozil, ta pa iz dneva v dan postajajo cenejša. Ena izmed težav, ki še vedno ostajajo, pa je doseg, saj je avtonomija delovanja teh vozil pogosto precej krajša od pričakovane oziroma zahtevane.

Poleg avtonomije delovanja za voznike še poseben izziv predstavlja polnjenje električnih avtomobilov, saj je za to potrebno veliko časa, kar številne voznike enostavno odvrača od nakupa tovrstnih vozil. Pri podjetju Tesla pa so prepričani, da bi lahko čas polnjenja električnih vozil občutno skrajšali. Njihov izvršilni direktor Elon Mus je namreč razkril, da njegovo podjetje dela na sistemu, ki bo nudil izjemno hitro polnjenje baterij električnih avtomobilov. Te naj bi se namreč napolnile v minuti ali dveh.

Hitre polnilne postaje za električna vozila naj bi bila nared že čez nekaj let, z nekaj sreče pa še pred letom 2020. S tem pa postanki z električni avtomobili ne bodo vzeli prav nič več časa, kot nam vzamejo sedaj z običajnimi vozili, kar bo seveda še dodatno pospešilo njihovo prodajo. To bi še dodatno znižalo njihovo maloprodajno ceno, kar pomeni, da bodo klasična vozila dejansko prisiljena v umik iz trga, pa čeprav bo za to potrebnih še nekaj desetletij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več