Računalništvo, telefonija
17.11.2017 13:01
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni
Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Razmišljate o pisanju bloga, vzpostavitvi spletne trgovine ali predstavitvene strani vašega podjetja? Potem je zelo priporočljivo, da pred tem registrirate tudi domeno, pod katero bo vaša stran poznana.

Čeprav lahko spletno stran na nekaterih platformah vzpostavite tudi brezplačno, ima to številne pomanjkljivosti, med drugim tudi to, da ne morete izbrati točno takšnega imena strani, kot bi ga želeli. Ena glavnih prednosti registracije domene je tako lasten preprost naslov, ki bolj odraža vašo dejavnost in si ga uporabniki lažje zapomnijo, s tem pa si povečate možnost za prepoznavnost in večje število poslovnih priložnosti.

Če imate podjetje, z registracijo domene tudi zaščitite svojo blagovno znamko in s tem zmanjšate možnosti, da bi vam kdo ukradel ime in se kitil z vašim uspehom. Pri tem je mogoče celo priporočljivo registrirati več domen, če imate več izdelkov.

Prednost registracije lastne domene pa je tudi tehnične narave. Z registracijo bo vaša stran bo vpisana v večje število iskalnikov, saj nekateri iskalniki vpisujejo le strani s svojo domeno. Prav tako pa z registracijo zmanjšate možnosti za izgubo vsebin, do katere lahko pride pri ponudnikih brezplačnih gostovanj in domen.

Domeno je sicer priporočljivo registrirati pri uveljavljenem in preverjenem registrarju, ki vam bo znal tudi pamento svetovati in pomagati, če ste manj tehnično podkovani. Eden takšnih ponudnikov je zagotovo podjetje Gigaspark, ki nudi širok izbor domenskih končnic. So pooblaščen registrar .SI domen, pri njih pa sicer lahko registrirate prek 600 končnic domen.

Po registraciji nudijo enostaven in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik za samostojno upravljanje domene, ob registracij pa poleg domene prejmete veliko brezplačnih storitev, med katerimi je na primer tudi brezplačno gostovanje z 10MB prostora. Poleg tega pa je v paket vključeno tudi poljubno število e-poštnih naslovov na novi domen ter brezplačno DNS gostovanje.

Več koristnih informacij o registraciji domene pri podjetju Gigaspark si lahko preberete na tej povezavi, kjer lahko stopite tudi v kontakt z ekipo, ki vam bo znala svetovati.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več