Računalništvo, telefonija
19.08.2014 23:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če želite svobodo, se odpovejte Googlu

Če želite svobodo, se odpovejte Googlu
Če želite svobodo, se odpovejte Googlu

Eden izmed pionirjev spletne varnosti in vodja razvoja protivirusnega zaščitnega programa McAffe, je presenetil javnost z odkritim nasprotovanjem uporabe storitev podjetja Google. Na letošnji varnostni konferenci Defcon, ki se je odvijala 8. avgusta odvijala v Las Vegasu, so vsi prisotni bili deležni opomina o posledicah razkrivanja osebnih informacij podjetjem kot je Google.

McAffe je poudaril, da se ljudje premalo zavedamo o pomembnosti zasebnih informacij. Poleg razkrivanja je tu še vrednotenje teh informacij. Podjetja kot so Google ustvarjajo veliko prihodkov in dobička na račun osebnih informacij in uporabniki ne razmišljajo koliko je dejansko to vredno. Prav tako se premalo razmišlja o tem, da Google s svojimi storitvami natančno spremlja naše interese, vsebino e-pošte, najbolj pogosto obiskane lokacije in s tem praktično obnašanje na spletu ter vse bolj tudi izven njega. Prevzemi podjetij kot so Nest, ki izdeluje termostate, Googlu na veliko odpirajo vrata tudi v naše domove. Nest namreč natančno spremlja vaše navade, čas odhoda in prihoda v stanovanje ter na podlagi tega samodejno uravnava temperaturo. Kar pomeni, da bo tehnološki gigant natančno vedel, kdaj se nahajate doma in kdaj odpravljate.


Srečanje v Las Vegausu je McAffe med drugim izkoristil tudi za predstavitev novega produkta The Brown List, katere glavna naloga naj bi bila zaščita pravic navadnih državljanov, ko vlada ali velike korporacije nad njimi izvajajo krivico. Poziv sovpada z vse glasnejšim in močnejšim odporom manjših podjetij iz Silicijeve doline, ki ponujajo alternativne storitve preko katerih uporabniki ne razkrivajo svojih osebnih informacij.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več