Računalništvo, telefonija
30.06.2014 18:47

Deli z drugimi:

Share

comTEC® – Prednost celovitosti, ekologiji, razvoju, kakovosti in avtomatizaciji

Najnaprednjša tehnologija, ki omogoča produkcijo z okolju prijaznimi barvami in na ekoloških materialih kot edinstvena v širši regiji.
Peter Kavčič, ustanovitelj in prokurist prodjetja comTEC.
Peter Kavčič, ustanovitelj in prokurist prodjetja comTEC.

Mariborsko podjetje comTEC® – Vizualne komunikacije je po uspešnih 20 letih poslovanja letos zaključilo investicijo v popolno prenovo tehnološkega procesa digitalnega tiska in avtomatizirane dodelave materialov. Visoko tehnološki stroji tako omogočajo uporabo okolju prijaznih EKO Greenguard certificiranih barv, zmanjševanje porabe električne energije zaradi uporabe UV LED svetlobe in uporabo izjemno čvrstih materialov na osnovi papirja, ki jih po uporabi lahko recikliramo.

S sestavljanjem idej in inovativnih rešitev raziskovalne skupine v sodelovanju z naročniki, comTEC® še posebej prepoznamo po kompleksnih rešitvah individualiziranih interaktivnih produktov za promocijo in večanje prepoznavnosti blagovnih znamk.

Ob tem podjetje z lastnim energetskim modelom, ki vključuje proizvodnjo električne in toplotne energije iz obnovljivih virov z investicijo v energetsko učinkovitost, pridobi 4 krat več energije, kot je potrebuje za svoje poslovanje. S tem izpuste toplogrednih plinov v ozračje zmanjša za kar 23 ton letno.

Ustanovitelj in prokurist prodjetja comTEC® Peter Kavčič: “Načrtovana in izvedena posodobitev tehnološke opreme v podjetju celostno izpolnjuje naše z vizijo ciljno zastavljene smernice poslovanja. Tako po integraciji visokotehnološke in avtomatizirane opreme za velikoformatni digitalni tisk in dodelavo kot okoljsko trajnostne zaveze podjetja z uporabo ekološko certificiranih barv, energetsko učinkovito opremo in z usmeritavmi k uporabi okolju prijaznih materialov, ki se enostavno reciklirajo.
Skupek vseh aktivnosti bi naj tako po pričakovanjih še dodatno izboljšal konkurenčne prednosti, pozicijo ter izdelke podjetja v širšem regijskem prostoru, ter zagotovil stabilnost obstoječih in novih delovnih mest v podjetju. Še naprej pa bomo dajali prednost celovitosti – razvoju, kakovosti, ekologiji in avtomatizaciji.“

Med najnovejšimi tehnološkimi pridobitvami velja posebej izpostaviti industrijski (hibridni) UV LED tiskalnik Durst. Za neposreden tisk na najrazličnejše materiale (v roli do 160cm širine neomejene dolžine ali na plošče dimenzije 300x150cm) saj namreč uporablja “Eco, Children’s, Schools and Food friendly“ barve, ki jih UV LED svetloba takoj posuši na tiskane materiale, kar omogoča neposredno nadaljno obdelavo. Sam odtis je v foto kvaliteti, izjemno živobarven, kreativno pa se lahko dodajo tudi številni efektov.

Že prej omenjeno nadaljno obdelavo materialov povsem avtomatizirano izvaja rezalnik oziroma cutter proizvajalca Zünd, ki jih pri produkciji dirkalnikov uporabljajo tudi moštva formule 1. Gre za multifunkcionalen stroj, ki omogoča razrez, frezanje, konture, zgibe, izseke, naseke, označevanje, luknjanje, perforacija in še kaj ter postavlja standarde glede kakovosti, zanesljivosti in fleksibilnosti. Maksimalna natančnost je zagotovljena s pomočjo kamere in ustrezne programske opreme, s kombinacijo različnih orodij, pa je moč obdelati praktično vse materiale (plošče dimenzij 320x180cm in 5cm debeline ter fleksibilnih materialov v roli do širine 180cm).

Kako uspešno posluje podjetje pa kažejo tudi priznanja oz certifikati, ki jih je podjetje comTEC® pridobilo v zadnjih letih. Med njimi certifikat Excellent SME 2014 oziroma pečat odličnosti poslovanja malih in srednjih podjetij, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, leta 2011 pa je bil comTEC® razglašen za energetsko najučinkovitejše podjetje leta.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več