Računalništvo, telefonija
15.06.2016 11:09
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dan, ko so novinarji investirali v startupe

Dan, ko so novinarji investirali v startupe
Dan, ko so novinarji investirali v startupe

Ali imamo v Sloveniji nov startup hit? To je bilo vprašanje, ki je privabilo novinarje na nenavadno novinarsko konferenco ABC pospeševalnika.

Po dobrih dveh mesecih programa Commercial Tech je 9. junija napočil čas, da se izbrani startupi prvič pokažejo javnosti. Predstavitve so bile izpiljene, ideje testirane in poslovni modeli pripravljeni, da jih kritično ocenijo predstavniki medijskih hiš.

Ti so tokrat svojo novinarsko identiteto pustili pred vrati in vstopili v namišljeni preobleki investitorja z debelo denarnico. Verjetno je ravno ta igriva poteza ABC pospeševalnika botrovala k številčnemu odzivu povabljenih in tako so se kot kritični vlagatelji preizkusili predstavniki večjih medijskih hiš.

Po predstavitvi devetih ambicioznih idej in seriji neusmiljenih vprašanj je največ investitorskih čekov prejel startup 45HC. Ta uvoznikom omogoča izjemno preprosto naročilo in sledenje FCL kontejnerjem za transport blaga. S sistemom 45HC se da celoten postopek urediti preko aplikacije na pametnem telefonu, najem kontejnerja pa nenadoma postane tako preprost kot rezervacija hotelske sobe. Poleg 45HC so se javnosti predstavili še sledeči startupi:

  • BUBBLESCHAT – Omogoča direktno komunikacijo z vsemi lokalnimi trgovinami, storitvami ipd. na enem mestu.
  • DROBIO – Specializirano družbeno omrežje za modo, ki omogoča sledenje vsem modnim trendom.
  • FACEBOOKING – Omogoča hitro, preprosto in brezskrbno načrtovanje poslovnih potovanj.
  • FRUTTAWEB – Izjemno hitra dostava sveže, kakovostne, organske hrane iz Italije kamorkoli po Evropi.
  • PAPERLEAP – Pomaga akademikom in raziskovalcem objavljati in deliti njihove članke in ugotovitve.
  • SMARTISCITY – Platforma, ki nudi pametne rešitve za izzive mest in olajša njihovo vodenje.
  • VIOLANTO – Avtomatsko prilagaja spletne trgovine potrebam potrošnikov in tako poveča prodajo.
  • WESHARE – Platforma za deljenje vsega mogočega s katero bo mogoče tudi zaslužiti.

Predstavniki medijev so bili prijetno presenečeni nad drugačno novinarsko konferenco in so uživali v svojih novih vlogah ter ocenjevanju idej. Njihov odziv pa namiguje tudi na to, da se 23. junija v City Teatru v Ljubljani obeta še en uspešen Demo Dan. Sodeč po videnem je ekipa ABC izbrala tržno zanimive in ambiciozne projekte. Naj bi na dogodek prišlo spet kar nekaj investitorjev izven Evrope, tako da zanimanje za startupe v naši regiji očitno raste.

Ali bo programu Commercial Tech uspelo izoblikovati svojo nišo? Ali bo devet izbranih ekip imelo širši vpliv na trgovanje, elektronsko poslovanje in logistično industrijo? Prvi odgovori na ta vprašanja so oddaljeni manj kot dva tedna. Do takrat čaka startup ekipe še dodatno izpopolnjevanje predstavitev, zadnje dodelave poslovnih modelov in predstavitev pred mentorji.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več