Računalništvo, telefonija
27.06.2014 15:16

Deli z drugimi:

Share

Do 2018 med nami 14x več pametnih telefonov kot ur

Google je na sredini Google I/O konferenci predstavil nove pametne ure. Videli smo lahko nove uro od Samsunga, LG-ja in Motorole.
Do 2018 med nami 14x več pametnih telefonov kot ur
Do 2018 med nami 14x več pametnih telefonov kot ur

Googlov Android Wear programska oprema se uporablja za Samsung Gear Live in LG G pametno uro, ki je že na voljo za naročilo, vendar samo preko spletne trgovine Google Play, ki pa žal (še) ne ponuja nakupov izdelkov v Sloveniji. Moto 360, pametna ura podjetja Motorole, pa bo na voljo za naročila še to poletje, so zagotovili pri Googlu. Cene naprav Google ni želel razkriti.

Android Wear, operacijski sistem, ki je po novem naložen na pametnih urah in drugih nosljivih tehnologijah, presega vsak pametni telefon, kot tudi tablico. Google je naredil tudi kratek uvod in predstavil funkcije, kot so glasovni ukazi, obvestila in ostale komande na napravi LG in Motorola med samo predstavitvijo v San Franciscu na konferenci Google I/O.

David Singelton, direktor inžinerstva pri Googlu je dodal, da bo »operacijski sistem Android Wear namenjen tako pravokotnim zaslonom, kot tudi okroglim v raznih stilskih preobrazbah.« Tako LG, kot Samsung sta predstavila svojo pametno uro s pravokotnim zaslonom, motorolin zaslon pa je okrogel.

»Smo na začetku nove faze miniaturne tehnologije, kar pomeni, da bomo lahko kmalu nosili majhen računalnik na svojem telesu, ki se nam bo prilagajal skozi celi dan« je še dejal Singleton.

Do konca leta bo več kot 19 milijonov pametnih ur razposlanih po celem svetu, kar celo potroji najskeptičnejša pričakovanja prejšnjega leta v aprilu. Do leta 2018 pričakujejo, da bo poslanih skupaj več kot 111,9 milijona pametnih ur po svetu, kar je še vedno majhna številka, saj po drugi strani analitiki pričakujejo, da bo prodanih kar neverjetnih 1700 milijonov pametnih telefonov leta 2018, torej 14 krat več.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več