Računalništvo, telefonija
26.02.2011 16:22

Deli z drugimi:

Share

Doom na kalkulatorju Texas Instruments NSPIRE

V 16 odtenkih sive, a vseeno igra Doom deluje tudi na Texasovem modelu NSPIRE, od katerega ne bi nikoli pričakovali kaj takšnega.
V 16 odtenkih sive, a vseeno igra Doom deluje tudi na Texasovem modelu NSPIRE, od katerega ne bi nikoli pričakovali kaj takšnega.

Zakaj bi računali potence in korene, ko pa lahko na Texas Instruments modelu NSPIRE, zaženete kar igro nDoom – ARM različico Doom-a iz leta 1993, ki se prav veselo vrti okoli 30 sekund, preden se pod težo pritiska enostavno zruši.

Projekt je dokumentiran na straneh Omnimaga, namenjene vnetim oboževalcem kalkulatorjev, ki so doma predelano različico Dooma, uspeli spraviti tudi na to Texasovo platformo. Gre zgolj za preizkušanje, a dokaj verjetno je za pričakovati, da bo mojstrom kaj kmalu uspelo nDoom spraviti na različne modele kalkulatorjev, predvsem tiste, ki premorejo funkcije risanja grafov.

Zanimivo je dejstvo, da po procesorski moči (ARM procesor na 90 MHz) in količini pomnilnika RAM (32 MB + 32 MB NAND Flash) TI NSPIRE zlahka doseže računalnik iz sredine 90-ih, na katerem se je učinkovito igral original Doom. Ključna pomanjkljivost je seveda grafika, ki z ločljivostjo 320 x 200 slikovnih točk in 16 odtenki sive, pač ne more konkurirati barvnemu monitorju.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,