Računalništvo, telefonija
30.10.2014 07:37

Deli z drugimi:

Share

Družba v stečaju T-2 lahko nadaljuje s poslovanjem!

V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!
V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!

Zastopniki Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so v drugi polovici septembra predlagali stečaj ponudnika telekomunikacijskih storitev T-2 z namenom omogočanja enakopravnejšega poplačila upnikov. Terjatve v višini več 100 milijonov evrov imajo do podjetja T-2 številna slovenska podjetja, družba pa naj bi dnevno ustvarila za okoli 7.800 evrov izgube. Kljub temu si naročniki lahko oddahnejo, saj družba T-2 v stečaju lahko na osnovi nedavne odločitve sodišča nadaljuje s poslovanjem.

Pozitivni odločitvi sodišča so nedvomno botrovali dobri poslovni rezultati družbe T-2, število naročnikov pa se je kljub napovedanemu stečaju celo povečalo, saj ima ta za desetino več naročnikov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Že v teku prihodnjega leta naj bi družba imela za 60 milijonov evrov prihodkov, kar naj bi zadoščalo za poravnavo tekočih stroškov iz poslovanja. Ker se bo družba odslej prodajala kot celota, uporabniki ne bodo »čutili« stečajnega postopka, upniki družbe T-2 pa bodo s tem pridobili precej več premoženja, kot bi ga v primeru, da bi se premoženje družbe prodajalo po posamičnih enotah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več