Računalništvo, telefonija
18.01.2015 07:41

Deli z drugimi:

Share

ECS LIVA X: Računalnik velikosti miške!

V izjemno kompaktno ohišje osebnega računalnika ECS LIVA X je inženirjem uspelo vgraditi nadvse zmogljivo strojno opremo.
V izjemno kompaktno ohišje osebnega računalnika ECS LIVA X je inženirjem uspelo vgraditi nadvse zmogljivo strojno opremo.

Če vam v stanovanju primanjkuje prostora, se vam bo osebni računalnik ECS LIVA X zagotovo prikupil, saj je le malenkostno večji od običajne računalniške miške. Spodnja ploskev miniaturnega računalnika namreč meri zgolj 135 x 83 milimetrov, v višino pa le štiri centimetre. Novost lahko poganja tako operacijski sistem Windows 8.1 z Bing kot odprtokodni Ubuntu, na voljo pa je celo priključek VESA za priklop na hrbtno stran zaslona ali televizorja.

V izjemno kompaktno ohišje osebnega računalnika ECS LIVA X je inženirjem uspelo vgraditi Intelov procesor Celeron N2808 s sredicami Bay Trail-M frekvence 1,58 gigahercev (električna moč 4,5 vata), štiri gigabajte sistemskeg pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z do 64 gigabajti prostora. Tu je na voljo še kopica priključkov, kot so priključek Ethernet, brezžični povezavi Bluetooth 4.0 in Wi-Fi, tri priključke USB 2.0 in en podatkovni vmesnik USB 3.0.

Osebni računalnik ECS LIVA X pri polni obremenitvi porabi do največ 15 vatov električne moči, zato je sistem pri delovanju povsem neslišen. Novost pa žal ni ravno poceni, saj trgovci onkraj luže za različico z 32 gigabajtnim pomnilnikom zahtevajo preračunanih 180 evrov, za inačico s 64 gigabajti pomnilnika pa preračunanih 216 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več