Računalništvo, telefonija
08.03.2019 06:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po petih minutah polnjenja baterija na 80 odstotkih?

Povsem izpraznjeno baterijo električnega športnega avtomobila Zero Mark je namreč mogoče napolni do 80 odstotkov v zgolj petih minutah.
Povsem izpraznjeno baterijo električnega športnega avtomobila Zero Mark je namreč mogoče napolni do 80 odstotkov v zgolj petih minutah.

Prihodnost je nesporno električna, kar še posebej drži za avtomobilsko industrijo. Kljub temu električni avtomobili še niso množično del našega vsakdana. Ovirata jih še dva dejavnika, in sicer njihova maloprodajna cena in doseg z enim polnjenjem akumulatorja. Predvsem slednja je zelo pomembna, ko se odločamo za nakup električnega avtomobila, saj polnjenje baterije običajno poteka zelo počasi, časa pa vozniki nimajo ravno na pretek.

Ker zmogljivejših baterij za električne avtomobile še ni na vidiku, so inženirji start-up podjetja Piëch Automotive pri pripravi električnega športnega avtomobila ubrali povsem drugačno pot. Razvili so sistem, ki omogoča izjemno hitro polnjenje baterije in je v določeni meri podoben polnilnim sistemom, ki jih najdemo v sodobnih pametnih mobilnih telefonih višjega cenovnega razreda. Povsem izpraznjeno baterijo električnega športnega avtomobila Piëch Automotive Zero Mark je namreč mogoče napolniti do 80 odstotkov v zgolj petih minutah.

Čeprav gre za zelo zmogljiv električni športni avtomobil, napolnjena baterija zagotavlja kar 500 kilometrov avtonomije, kar bo brez težav zadovoljilo tudi potrebe zahtevnejših uporabnikov. Čeprav maloprodajna cena zanimivega električnega avtomobila Piëch Automotive Zero Mark še ni bila razkrita, verjamemo, da bo astronomsko visoka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več