Računalništvo, telefonija
02.07.2012 08:30

Deli z drugimi:

Share

Evropski parlament nagradil projekt Simbioz@

Simbioza se bo letos odvijala že drugič. Foto: Matej Kolakovič
Simbioza se bo letos odvijala že drugič. Foto: Matej Kolakovič

Vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ je dobitnik izjemne nagrade Državljan Evrope. Nagrado podeljuje Evropski parlament, namenjena pa je počastitvi posebnih dosežkov posameznikov ali skupin, ki so s svojim delom in zgledom prispevali k spodbujanju boljšega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani EU.

Projekt Simbioz@, prvi vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših, se je lani odvil na kar 230 lokacijah, privabil 5706 udeležencev in uspešno poskrbel za 93 % samozavestnih uporabnikov računalnika. Letos bodo delavnice od 15. do 19. oktobra potekale po knjižnicah, šolah in drugih lokacijah po vsej Sloveniji. Projekt bo nastal v sodelovanju s prostovoljci, ki bodo s svojim računalniškim znanjem obogatili starejše ter tako doprinesli k uresničevanju temeljnih ciljev projekta Simbioz@. Letošnja Simbioz@ pa je posebna, saj prinaša dva nova modula, družbena omrežja ter mobilna telefonija.

Celotno ekipo in prostovoljce projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija je za nagrado Državljan Evrope nominirala evropska poslanka Tanja Fajon (SD/S&D). Kot je ob razglasitvi zmagovalcev dejala Fajonova, moramo pozdraviti samoiniciativnost mladih organizatorjev in prostovoljcev, ki so odlično zasnovali in odlično izpeljali ta projekt.

“Vedela sem, da jim lahko uspe in da so lahko eni izmed dobitnikov nagrade, saj letos v EU obeležujemo leto dejavnega staranja in solidarnosti med generacijami in projekt je namenjen prav temu. Pozdraviti moramo samoiniciativnost mladih organizatorjev in prostovoljcev projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki so odlično zasnovali in odlično izpeljali ta vseslovenski projekt, ki je dejavno povezoval dve generaciji slovenske družbe,” je ob razglasitvi povedala Tanja Fajon.

Žiga Vavpotič, pobudnik projekta Simbioz@ pravi, da izjemno priznanje sprejemajo s hvaležnostjo in ga delijo prav z vsemi, ki so prispevali k uspehu projekta Simbioz@. ”Veseli smo, da je Evropa prepoznala v projektu vse vrednote in s tem sporočila mladim v Sloveniji, da lahko tudi iz majhne države pridejo ideje, ki spreminjajo Evropo in svet na bolje. Tudi ta nagrada bo velika motivacija za vse nas, da bo Simbioz@ 2.0 še boljša,” zaključuje Vavpotič.

Simbioz@ se bo letos zgodila med 15. in19. oktobrom po vsej Sloveniji. Prijavno mesto je tako za prostovoljce kot udeležence dostopno preko spletnega mesta www.simbioza.eu ali telefonske številke 040 940 888.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več