Računalništvo, telefonija
24.12.2016 12:54
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Film po eni najboljših iger vseh časov v kinu že prihodnji teden!

Film po eni najboljših iger vseh časov v kinu že prihodnji teden!
Film po eni najboljših iger vseh časov v kinu že prihodnji teden!

Ste kdaj na računalniku ali igralni konzoli igrali katerega od naslovov dolgometražne igričarske franšize Assassin’s Creed? Če je odgovor pritrdilen, potem vas bo zagotovo razveselila novica, da prihodnji teden v slovenske kinematografe prihaja tudi filmska upodobitev omenjene akcijske igre. Niti pod razno pa film ni namenjen zgolj oboževalcem igre, ampak vsem ljubiteljem pustolovskih spektaklov, ki cenijo zanimivo zgodbo in dobro igralsko zasedbo.

Čeprav se film dogaja v svetu Assassin’s Creeda, nastopi s svojo lastno izvirno zgodbo, ki pa vseeno vsebuje kar nekaj glavnih značilnosti po katerih je igra poznana. Te so najbolj opazne v številnih vratolomnih akcijskih prizorih.

Zgodba polna preobratov

Zgodba sicer govori o kriminalcu Callumu Lynchu, ki mu tik pred usmrtitvijo ponudijo možnost, da sodeluje pri nevarnem poskusu. S pomočjo psihološke obuditve genetskega spomina ga prenesejo v čas njegovega prednika Aguilarja de Nerhe, ki je živel v času španske inkvizicije. Callum s podoživljanjem zgodovine odkrije, da njegovi predniki pripadajo skrivni združbi Asasinov, ki se je dolga stoletja borila proti zloveščemu redu Templarjev, zato se, oborožen z novimi smrtonosnimi spretnostmi in znanji, odloči nadaljevati boj in mogočne sovražnike dokončno spraviti na kolena.

Če niste nikoli igrali nobene igre v seriji, potem vam zgornje vrstice verjetno ne povedo kaj dosti. Ampak nič bati, film podrobno razloži celotno dogajanje, tako da noben gledalec ni prikrajšan.

Adrenalinska akcija

Zanimiva zgodba polna preobratov pa ni edino kar film ponuja. Tu je namreč tudi akcija. Veliko nje! Film Asasinov nazor namreč vsebuje ogromno adrenalinskih prizorov, ki tako kot v igri, temeljijo na parkourjevskem gibanju glavnih junakov. Ti tečejo po strehah stavb, lahkotno preskakujejo vrzeli, skačejo z visokih stolpov in se seveda atraktivno borijo proti svojim nasprotnikom.

Glavno vlogo je v filmu odigral Michael Fassbender (Steve Jobs, Možje X, Macbeth, 12 let suženj, Prometej), ki je upodobil kar dva lika. Že omenjenega tatu Calluma in njegovega prednika Aguilarja. Poleg njega pa nastopajo tudi oskarjevka Marion Cotillard (Macbeth, Vzpon Viteza teme, Izvor) v vlogi znanstvenice Sophie Rikkin, Jeremy Irons (Batman proti Supermanu, Lolita, Mož z železno masko, Umri pokončno), tu pa sta tudi Michael K. Williams (12 let suženj, RoboCop, Zbogom, punčka) in Brendan Gleeson (Troja, Tolpe New Yorka, Pogumno srce).

Akcijsko fantazijsko pustolovščino Asasinov nazor si v kinu lahko ogledate od 29. decembra dalje, film pa bo na voljo tudi v 3D. Distributer filma je podjetje BLITZ Film & Video Distribution. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več