Računalništvo, telefonija
15.06.2016 17:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Francozi snujejo električno revolucijo

Francozi snujejo električno revolucijo
Francozi snujejo električno revolucijo

Korporacija PSA, ki združuje avtomobilske proizvajalce Peugeot, Citroen in DS je podrobno predstavila povsem nove načrte glede napredne elektrifikacije. Načrte so sicer predstavili že prejšnji mesec.

Francozi bodo za razvj svojih novih električnih vozil tako uporabili novo generacijo litij-ionskih baterij, ki bodo omogočale najvišje možne zmogljivosti, ob tem pa bodo nove tehnologije znatno zmanjšala čas polnjenja. Peugeot, Citroen in DS bodo predstavili novo, štiričlansko družino premium vozil, ki bodo te tehnologije posedovala kot prva.

Leta 2019 naj bi tako predstavili zanje prvo generacijo tako imenovanih priključnih hibrdnih vozil. Vgrajevali bodo pakete baterij s kapaciteto 12 kWh, kar je dvanajstkrat toliko kot pri aktualnih hibridih. Predstavili bodo tudi športno terenska priključno hibridna vozila s kapaciteto baterij celo do 13 kWh. Vsa tako imenovana PHEV (plug-in hybrid electric vehicle) vozila skupine PSA, se bodo v primerjavi s konkurenčnimi vozili, ponašala z od 20 do 30 odstotkov več moči.

Novi paketi baterij novih hibridov znamk Peugeot, Citroen in DS se bodo ponašali z operativno napetostjo med 210 in 350 voltov, pri večjih športnih terencih pa bo ta napetost do kar 400 voltov. Paketi naj bi se polnili štiri ure in pol pri običajni napetosti, hitre polnilnice pa bi uspele baterije napolniti v dveh urah in pol.

Če ostanemo pri francoskih električnih načrtih naj povemo še, da nameravata Peugeot in Citroen v povsem električna vozila vgrajevati 7 kilovatne polnilnike. Takšna tehnologija jim bo omogočila čas polnjenja vsega 90 minut in dodatnih 100 kilometrov dosega. Paket baterij popolnoma električnih vozil bo poln v osmih urah, hitre polnilne postaje pa bodo 80 odstotkov polne napolnjenosti dosegle v pol ure.

Da bi načrte uresničili, se bodo v koncernu PSA osredotočili na bolj učinkovito proizvodnjo, s čimer bodo privarčevali vsaj 1.5 milijarde eurov v naslednjih petih letih.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več