Računalništvo, telefonija
02.07.2016 11:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Glasbenik Jay Z pred glasbenim poslom leta? Storitev Tidal tik pred prodajo Applu

Na kitajskem bo družba Apple morala ime svojega prvega pametnega mobilnega telefona iPhone deliti s kitajskim proizvajalcem torb in denarnic.
Na kitajskem bo družba Apple morala ime svojega prvega pametnega mobilnega telefona iPhone deliti s kitajskim proizvajalcem torb in denarnic.

Brez dvoma bi šlo za glasbeni dogodek leta kar je še toliko večje priznanje saj nebi šlo za predstavitev novega albuma kakšnega prepoznavnega glasbenega izvajalca ampak poslovni prevzem podjetja Tidal. Slednji je nastal s strani glasbenikov, ki so bili prepričani, da trenutna glasbena industrija preveč služi na njihovem delu. Tidal naj bi bil povsem drugačen saj bi se večji delež izplačeval samim glasbenikom in bi podjetje manj zadržalo za sebe. Seveda je to nemogoče izvesti saj tudi podjetje kot je Spotify, ki po mnenju lastnikov Tidal glasbenikom odvzame preveč prihodkov, ne more doseči profitabilnosti.

Tidal oziroma njegovi lastniki, med katere spada omenjeni Jay Z, naj bi se o morebitnem prevzemu nahajali v tesnih pogovorih s podjetjem Apple. Slednji je v preteklosti že prevzel podobno podjetje zato neuradni pogovori niso presenečenje. Kar je presenetljivo je dejstvo, da bi Apple sploh želel prevzeti Tidal. Ni namreč skrivnost, da se Tidal nahaja pred finančnim zlomom saj poslovni model ne deluje in uporabniki storitve ne uporabljalo v takšnem obsegu kot so to upali lastniki. Zato je edini razlog zakaj bi Apple sploh bil zainteresiran za prevzem tesno sodelovanje z glasbeniki in podjetjem Tidal. Veliko izvajalcev se namreč odloči, da bo svoje nove pesmi in albume najprej ponudilo na platformi Tidal zato so takšne eksluzivne pogodbe še kako zanimive za Apple. Slednji tudi sam, v okviru storitve Apple Music, sklepa eksluzivne pogodbe in tako kot prvi ponuja določeni album. Za ljubitelje glasbe to pomeni še en razlog več zakaj bi se odločili za katero izmed obeh storitev. S prevzemom podjetja Tidle bi Apple bil edini, ki bi ponujal takšne eksluzivne dogovore z izvajalci. Trenutno največji ponudnik na trgu, Spotify, je že pred časom napovedal, da se omenjenih eksluzivnih dogovorov z glasbenimi izvajalci ne bodo šli.

O kakšnem prezvemnem znesku je v tem trenutku govora ni znano. Verjetno je to tudi glavni kamen spotike za Apple. Kot je bilo predhodno omejneno, Tidal finačno ni v najboljšem stanju zato Apple podjetje ne prevzema zaradi doseganja višjih prihodkov. Po drugi strani pa želijo lastniki podjetja Tidal iz svoje investicije iztržiti čim več.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več