Računalništvo, telefonija
04.05.2014 08:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Drive izgubil možnost neposrednega urejanja dokumentov

Prenovljena mobilna različica programa Google Drive bo brez možnosti neposrednega urejanja dokumentov.
Prenovljena mobilna različica programa Google Drive bo brez možnosti neposrednega urejanja dokumentov.

Zanesenjaki spletnega portala Android Police so iz virov blizu podjetja Google prišli do podatkov, da bo računalniški gigant mobilnim uporabnikom njegove oblačne storitve Drive kmalu onemogočil neposredno urejanje dokumentov v okviru spletnega urejevalnika besedil Docs in urejevalnika preglednic Sheets. To posledično pomeni, da bodo uporabniki oblačne storitve Drive kmalu lahko zgolj pregledovali dokumente. Za njihovo urejanje pa bo potrebno namestiti namensko mobilno programsko opremo, ki pa bo na srečo povsem brezplačna.

Ločitev možnosti pregledovanja in urejanja dokumentov v okviru oblačne storitve Google Drive naj bi prinesla prednosti tako za računalniškega giganta kot za uporabnike mobilnih naprav Android. Prikaz dokumentov bo namreč v okviru oblačne storitve Drive hitrejši, uporabniki pa bodo lahko namestili zgolj tisto programsko opremo oziroma vtiče, ki jih nujno potrebujejo za delo.

Podjetje Google bo pregledovanje in urejanje dokumentov v okviru oblačne storitve Drive najprej »ločilo« za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android (Google Drive različica 1.3), nekoliko kasneje bo to doletelo še uporabnike ostalih mobilnih platform. Vsi uporabniki mobilnih naprav Android bodo novo različico mobilne aplikacije Google Drive prejeli najkasneje do konca maja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več