Računalništvo, telefonija
08.12.2014 12:06

Deli z drugimi:

Share

Google ostro nad mobilni Piratski zaliv!

Google je iz spletnega portala Google Play že odstranil aplikacije The Pirate Bay Proxy, Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror in PirateApp.
Google je iz spletnega portala Google Play že odstranil aplikacije The Pirate Bay Proxy, Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror in PirateApp.

Pri podjetju Google so pred kratkim napovedali ostrejši boj zoper piratske vsebine. Njegovi novi napredni algoritmi za iskanje vsebin na svetovnem spletu namreč poskrbijo, da se piratske vsebine ne znajdejo več na vrhu iskalnih zadetkov. Namesto njih spletni iskalnik Google ponudi povezave do legalnih portalov za nakup glasbe, celovečercev, nanizank, glasbenih datotek, elektronskih knjig, programske opreme in še mnogo več. Spletni iskalnik Google uporabnike opozarja celo na iskalne nize, ki vodijo v iskanje nezakonitih vsebin, kot so na primer “free mp3 download”, “free stream”, »free e-book« in podobno.

Sedaj se je podjetje Google spravilo še nad piratske vsebine, ki se širijo preko pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Računalniški gigant je namreč iz spletnega portala Google Play odstranil več priljubljenih mobilnih aplikacij za dostopanje do piratskih vsebin portala The Pirate Bay. Google odstranitev tovrstnih aplikacij upravičuje z dejstvom, da uporabniki z njim kršijo pravice intelektualne lastnine in zaradi tega aplikacije niso skladne z Googlovimi notranjimi pravili.

Google je doslej odstranil aplikacije The Pirate Bay Proxy, Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror in PirateApp, kmalu pa naj bi sledile še preostale sorodne aplikacije za dostop do piratskih vsebin. Ker so bile aplikacije odstranjene brez predhodnega obvestila ali opozotrila, so avtorji »spornih« aplikacij že napovedali pritožbo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več