Računalništvo, telefonija
27.03.2017 12:26
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google podarja eno aplikacijo na teden

Google podarja eno aplikacijo na teden
Google podarja eno aplikacijo na teden

Pri Googlu so ponovno uvedli kategorijo Free App of the Week. Zaenkrat je na voljo izključno uporanbnikom iz ZDA vendar pa najverjetneje gre za testno obdobje. V primeru, da bo odziv na trgu pozitiven se bo kategorija brez dvoma ponudila tudi ostalim uporabnikom pamenih naprav na platformi Android.

Free App of the Week kategorija predstavlja eno izbrano aplikacijo, ki jo pri Googlu ponudijo brezplačno. To pomeni, da se izbirajo samo aplikacije, ki so drugače plačljive. Uporabniki imajo tako na voljo en teden, da si aplikacijo namestijo brezplačno in s tem razvijalcem ponudijo možnost promoviranja aplikacije. Slednje se morda na prvi pogled zdi čudno vendar pa ni razlike ali razvijalec plača za prikaz oglasov, ki peljejo na plačljivo aplikacijo ali pa aplikacijo ponudi zastonj in mu v zameno Google ponudi ustrezno vidnost v trgovini Google Play Store.

Opisana akcija je dobrodošla saj se zaradi poplave mobilnih aplikacij, na Google Play Store jih je več kot dva milijona, posamezni razvijalci težko prebijejo do uporabnikov. To še posebej velja za manj prepoznavne aplikacije, ki pred namestitvijo zahtevajo plačilo. Slednje pri večini mobilnih uporabnikov ni priljubljena metoda plačevanja razvijalcev za opravljeno delo in ponujeno aplikacijo vendar pa predstavlja potreben vir prihodkov za vse, ki se ukvarjajo z razvojem mobilnih aplikacij.

Po drugi strani pa mobilne aplikacije predstavljajo veliko večino časa, ki ga uporabniki preživijo na pametnih telefonih. Po podatkih podjetja Flurry, katerega lastnik je Yahoo!, se je samo v letu 2016 čas namenjen mobilnih aplikacijam povečal za 69 odstotkov. Omenjeni podatek se nanaša na primerjavo z letom 2015. Število obiskov aplikacij se je, v primerjavi z letom 2016, v letu 2016 prav tako povečalo in sicer za 11 odstotkov. Tako ni dvoma, da aplikacije predstavljajo najbolj priljubljen način dostopa do informacij na pametnih napravah.


Omenjena googlova kategorija se ni pojavila prvič na Google Play in je bila na voljo že v preteklosti. Tokrat se je na srečo marsikaterega uporabnika vrnila nazaj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več