Računalništvo, telefonija
24.09.2014 18:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativnost iščite pri grdih in smrdečih ljudeh

Včeraj, 24. 9., se je v Grand hotelu Union odvijala konferenca HP Horizont, kjer smo poslušali zanimivosti o inovativnosti, poteh do uspeha, konkurenčni prednosti in splošnim razvojem industrije na svetu.
Inovativnost iščite pri grdih in smrdečih ljudeh
Inovativnost iščite pri grdih in smrdečih ljudeh

Po uvodnem govoru generalnega direktorja HP Slovenija Iztoka Klančnika smo lahko prisluhnili izredno zanimivemu predavanju švedskega futurologa Magnusa Lindkvista. V svojem vodiču za dolgoročno razmišljanje je povedal kako preveliko število akademskih intelektualcev škodi razvoju in da naj pravo vertikalno inovativnost in visoko inteligenco iščemo pri smrdljivih, grdih ljudeh, ki čudno govorijo, ne pa pri lepih, dišečih in lepo govorečih (prvi naj bi bili inženirji, drugi pa komercialisti). Izpostavil je številne primere velikih podjetij, ki so se povzpela na vrh in tam začela stagnirati, kar je vodilo v njihov propad (Nokia). Kopičenje dobička je po njegovem odlični pokazatelj, da je podjetju zmanjkalo idej, kamor bi svoje finance investirali. Povedal je tudi, da če neka ideja ne uspe, še to ne pomeni, da ne bo ista ideja uspela šele v četrtem poizkusu. To je prikazal na primeru zelo priljubljene pesmi Torn, ki se je v četrti verziji z avstralsko pevko Natalie Imbruglia povzpela v svetovne višave. Povedal je še, da je prava inovativnost tista, ki se zdi večini ljudi čudna, in s katero s katero si nakopljemo začudenost in sovražnike. To je odlično prikazal s priljubljenim YouTube videom samotnega plesalca, ki je na glasbenem festivalu ustvaril celo plesno skupino (video spodaj). V zelo navdihujočem zaključku je končal z idejo, da moramo za zagotavljanje uspešne prihodnosti biti pripravljeni tvegati, biti radikalni in veliko eksperimentirati (kar je preizkusil tudi na svojih otrocih, ko so skupaj lizali 9-voltne baterije).

Sledila so predavanja o oblačnih storitvah, ki so del potovanja k novem pristopu k informacijskim tehnologijam. Slišali smo kako hitreje do prednosti oblaka in kakšno vlogo pri prehodu v oblak igrajo ljudje. Smiljan Švarc s Pošte Slovenije je predstavil kako si lahko oblikujete infrastrukturno okolje, ki vam bo na voljo za uporabo že v nekaj minutah. Werner Klein in Zoli Ratz pa sta opisala bančne storitve podjetja HP v Jugovzhodni Evropi ter razložila, kako lahko te storitve izkoristite v svoj prid.

S področja varnosti so povedali, kako mobilnost prinaša nove vrste tveganj in groženj. Za varnost je potrebno poskrbeti na nivojih BIOS-a, strojne in programske opreme. Cezary Prokopowicz je predstavil varnostne rešitve HP Enterprise Security, ki temeljijo na vodilnih izdelkih ArcSight, Atalla, Fortify in TippingPoint. Ti omogočajo organizacijam, da k svoji varnosti pristopajo proaktivno, saj integrirajo medsebojno odvisnost informacij, analize aplikacij in zaščito na ravni omrežja. Damijan Pregeljc iz Adriatica in Simon Simčić iz SRC pa sta prikazala proces vpeljave SIEM v zavarovalnici Adriatic Slovenija.

Na področju obdelave velikih podatkov so povedali kako morate za poglobljen vpogled odkriti razmerja, ki obstajajo med ključnim podatki, saj lahko le tako proaktivno odgovorite na vprašanje: »Zakaj se je to zgodilo?« Kot rešitev so navedli HP Surveillance, namenjen organom pregona, ki lahko z uporabo inteligentnih analitičnih pristopov bistveno skrajša čas preiskav. Roman Turk s Petrola je prikazal uporabo videoanalitik v praksi Petrola, kjer se klasični video nadzor ni izkazal za proaktivno zaznavanje incidentov. S pomočjo video-analitičnega sistema, ki razpoznava registrske oznake avtomobilov in njihove premike ob točilnih mestih, je npr. možno zagotoviti hitrejšo reakcijo prodajnega osebja ob poskusu pobega kupca. Sistem je zmožen slediti tudi gibanju oseb v trgovini, kar je lahko koristen pripomoček za marketinške analize. Štefan Lukáč pa je predstavil platformo HP Exstream, ki omogoča učinkovito izkoriščanje teh podatkov za oblikovanje izjemno dinamične, ustrezne in prilagojene komunikacije v tiskalni in elektronski obliki (vključno z družabnimi mediji), kar strankam omogoča, da ohranijo nadzor nad najljubšimi komunikacijskimi kanali.

S področja mobilnosti pa smo poslušali o reševanju izzivov mobilnosti in BYOD (Bring your own device) s HP Rešitvijo 360°. Samo Ratej z S&T in Simon Brmež s Telekoma pa sta predstavila strategijo SAP Hane, razvoj partnerstva, scenarij dejansko izvedenih testov, absolutne rezultate in več primerov poslovne uporabe same naprave.

Obsežnejše povzetke posameznih predavanj si lahko ogledate na spletni strani HP Horizont.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več