Računalništvo, telefonija
10.07.2013 13:03
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

John Biggs je na TechCrunch Meetups v Ljubljani proglasil Ebeat za najboljši startup

V petek se je v Ljubljani zaključil TechCrunch Meetups Balkan. Dve slovenski ekipi sta dobili priložnost oditi na TechCrunch Disrupt v Berlin.
Gašper Grubar s projektom Ebeat je osvojil prvo mesto.
Gašper Grubar s projektom Ebeat je osvojil prvo mesto.

Po Sofiji, Beogradu in Zagrebu je ekipa TechCrunch Meetup Balkans prispela v slovensko prestolnico, kjer je v petek med 20. uro in polnočjo potekal TechCrunch meetup Ljubljana. V veži LP bara se je zbralo več kot 150 predstavnikov lokalne startup scene, kar je navdušilo Johna Biggsa, urednika TechCruncha za vzhodno obalo in osrednjega gosta dogodka, ki je ljubljanski ‘meetup’ v organizaciji Netokracije Slovenija še posebej pohvalil.


John Biggs je poslušal predstavitve petih izbranih startupov in skupaj z žirijo v sestavi Andraža Logarja (3FS), Matthiasa Alderja (Astina), Dušana Omerčevića (Zemanta), Gorana Krajnovića (HT & hub:raum), Nataše Đukanović (.me), Uroša Pirnata (Celtra), Tomislava Mrkuša (Infobip) izbral dva najboljša. E-beat, za katerim stoji 16-letni Gašper Grubar, je osvojil 1. mesto in odhaja v Berlin na TechCrunch Distrupt, kjer se bo predstavil na lastni stojnici. Drugo mesto je osvojil že znani Lumu labs, merilec svetlobe za fotografe, ki je na Kickstarterju zbralže več kot 200.000 ameriških dolarjev sredstev in tako za kar 10x presegel svoj cilj! Lumu prejme eno vstopnico za isti dogodek.


Poleg dveh zmagovalcev so se predstavili tudi Magazinius, napredno orodje za ustvarjanje digitalnih publikacij, Confidly, mobilna aplikacija, ki ji lahko zaupate svoje skrbi in poiščete pomoč, in ShowMeAround, ‘Airbnb za spoznavanje mest’.

Ivan Brezak Brkan, ustanovitelj in glavni urednik Netokracije in Netocratica, je prisotnim pojasnil, kako je sploh prišlo do ‘ekskurzije’ #TBbalkans: “John Biggs mi je poslal sporočilo z željo, da bi ‘nekaj’ naredil v naši regiji. In naredili smo ‘nekaj’, kar štiri krat. Želimo, da se ameriški trg bolje spozna z balkanskimi startupi in njihovimi potenciali.”

Nataša Đukanović iz črnogorskega podjetja, ki skrbi za prodajo zelo iskane domene .me, je poudarila pomembnost imen za startupe in produkte, ki morajo izstopati iz množice, pri čem je domena .me idealen partner.

Goran Krajnović iz Hrvaškega telekoma je startupe pozval, naj se prijavijo v pospeševalnik hub:raum v Krakowu, ki jim omogoča dostop do trga 200 milijonov potencialnih uporabnikov, saj je v lasti Deutsche Telekoma, fokusira pa se na startupe, ki so povezani z mobilnimi napravami, tehnologijo in infrastrukturo. V hub:raumu lahko dobite prostor za delo, mentorje in sredstva.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več