Računalništvo, telefonija
24.06.2014 15:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako zaslužiti s kanalom YouTube?

O tem, ali je na sončni strani Alp možno zaslužiti s kanalom YouTube, smo se pogovorili z Urošem Bogdanovićem iz podjetja Spletnik, d.o.o.
V Sloveniji težko, se pa da!
V Sloveniji težko, se pa da!

Vsi smo že slišali za zgodbe o uspehu. Nekaj objaviš na kanalu Youtube, zadeva postane viralna in kliki se spremenijo v pozitivno stanje na vašem bančnem računu. Vendar – kako? Ali je v Sloveniji to sploh možno? Slabo kaže, očitno, vsaj tako meni Uroš iz podjetja Spletnik, d.o.o.

RN: Lahko posamezniki in podjetja zaslužijo z YouTubom in kako?

UB: Lahko služijo tako, da si ustvarijo svoj kanal YouTube (ki ga tako ali tako imajo skupaj z računom Gmail) in nanj privabijo čim več obiskovalcev. Nato se Youtube poveže z založniškim oglaševanjem »ad sense« in se v sklopu kanala gredo založništvo. Torej, več kot bo obiskovalcev njihovega kanala in več kot bo klikov na oglase, večji bo zaslužek. So tudi drugi načini, vendar je vse povezano oz. odvisno predvsem od priljubljenosti kanala.

RN: Lastniki strani predvajajo YouTubove filmčke na svojih spletnih straneh in tako posredujejo/predvajajo tudi YouTube »in-movie« oglase. Imajo lahko kaj od tega v luči vidnejših oglaševalskih sprememb v naši regiji s strani Googla/YouTuba?

UB: Da, lahko se omogoči prikazovanje oglasov ali pa se jih izklopi, ko si daš na stran »video embedded«. Zopet gre za to, da morajo ljudje čim več klikati nanje oz. si jih ogledovati do konca. Namreč novost je, da se ogled zaračunava, če se »video ad« pogleda do konca in v tej luči Google plačuje založnikom tudi šele oz. pod pogojem, če si nekdo video pogleda do konca.

RN: Se torej izplača s tem ukvarjati na sončni strani Alp?

UB: Nikakor, saj je enostavno premajhna masa uporabnikov Youtuba in gre le za drobtinice. Raje se ta čas porabi, da se na vrtu posadi korenje in krompir, pa še bolj se izplača. Drugače pa se godi pri globalnih uporabnikih. Torej, če bi nekdo hotel služiti z Youtubom, se ne bi smel omejevati zgolj na Slovenijo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več