Računalništvo, telefonija
31.12.2015 13:16
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Katere tablice se bo splačlo kupiti v letu 2016?

Tablica Samsung SM-T375S bo cenovno dostopna širšemu krogu kupcev!
Tablica Samsung SM-T375S bo cenovno dostopna širšemu krogu kupcev!

Tablice so se v letu 2015 znova znašle v pozornosti medijev saj so se podjetja borila za pozornost s svojimi novimi produkti. Vsi tehnološki giganti se v tem trenutku trudijo nadomestiti klasični prenosnik s tablico in enim to v tem trenutku uspeva bolje kot drugim. Seveda se na tem mestu postavi vprašanje ali so prenosniki resnično že tako daleč, da jih je potrebno zamenjati. Ne glede na to bo leto 2016 iz vidika novih tablic prav tako zanimivo kot je bilo leto 2015 in pričakovati gre številne novosti.

Za vse ljubitelje operacijskega sistem Android se za nakup tablice splača počakati do sredine lete 2016. Kar dve podjetji naj bi predstavili nove modele tablic. Prvi bo po napovedih Sony. Za meseca maj ali junij se napoveduje začetek prodaje nove generacije tablice Xperia Z6. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi Sony tablico predstavil že konec februarja na svetovnem mobilnem kongresu v Barceloni, vendar pa se hkrati pojavljajo informacije o poznejšem datumu predstavitve. Ne glede na to, bo Xperia Z6 vsekakor vredna preizkusa. Sony je eno izmed tistih podjetij, ki v ospredje postavlja obliko in predvsem uporabniško izkušnjo kar je večini ostalim proizvajalcem na platformi Android težko pripisati. Kot je že v navadi se pričakuje vodoodpornost, ki že predstavlja zaščitni znak podjetja. Sodeč po predhodniku bo uporabnikom že ob nakupu tablice na voljo temu primerna tipkovnica za katero naj bi obstajala večja fleksibilnost pri nastavljanju nagiba zaslona tablice. Cena bo temu primerna visoka oziroma primerljiva z applovo alternativo iPad.

Drugi proizvajalec, ki se že več let trudi ponuditi primerno alternativo predhodno omenjenemu iPadu je Samsung. Trenutna generacija tablice Galaxy Tab S2 sicer ne vsebuje nobenih večjih pomanjkljivosti vendar pa tudi ne spodbudi večjega zanimanja. Samsungove tablice do danes enostavno niso preveč izstopale v nobenem pogledu in letos naj bi bilo drugače. Po tem, ko so oblikovno povsem prenovili svojo ponudbo pametnih telefonov naj bi se podobno napovedovalo za novo generacijo Galaxy Tab S3. Tablica naj bi bila na voljo sredi leta, zato bo potrebna potrpežljivost. Po nekaterih informacijah se celo pripravlja različica Edge, kar pomeni ukrivljen zaslon kot pri pametnih telefonih. Napovedi so v tem trenutku še skope a hkrati dovolj dobre, da se splača počakati in preveriti kaj nova generacija Galaxy Tab prinaša na trg.

Za konec leta 2016 se novo generacijo tabličnega računalnika pričakuje tudi od podjetja Microsoft. Slednji je leto 2015 dominiral pri predstavitvah nove tablice saj je Microsoft Surface Pro 4 požel več zanimanja in hvaljenja kot applov iPad Pro. Tablica odlično deluje v kombinaciji s tipkovnico in naslednja generacija bo imela veliko dela, da izboljša uporabniško izkušnjo. V tem trenutku ni veliko informacij o nasledniku, kar ne preseneča saj je trenutna generacija na trgu šele nekaj mesecev. Vendar je glede na navdušenje in prednosti trenutne generacije, še kako zanimivo pričakovati naslednika. Mogoče bo pa ravno Microsoft Surface 5 končno predstavljal težko pričakovano alternativo, ki bo povsem nadomestila potrebo po klasičnih prenosnikih.

Na koncu je potrebno omeniti še Apple. Za leto 2016 se pričakuje posodobljena generacija klasične tablice iPad Air 3. Tanjša, z zmogljivejšim zaslonom in trpežnejšim ohišjem iz aluminija serije 7000, bo predstavljala zgolj postopno nadgrandnjo trenutne generacije. Več se pričakuje od naslednje generacije iPad Pro 2. Glede na to, da gre za nov applov produkt je predstavitev naslednje generacije skoraj zagotovo načrtovana za drugo polovico leta 2016. Med številnimi novostmi, ki naj bi jih pripravljali pri Applu se kot najpogosteje omenja tehnologija 3D Touch s pomočjo katere zaslon zazna pritisk prsta na zaslonu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več