Računalništvo, telefonija
28.02.2017 14:48
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kateri zvezdniki vlagajo v start-up podjetja?

Kateri zvezdniki vlagajo v start-up podjetja?
Kateri zvezdniki vlagajo v start-up podjetja?

Za nami je tradicionalna 89. podelitev oskarjev in Hollywood je poln vtisov, kritik, pohval in še marsičesa drugega, na račun zvezdnikov, ki so se sprehodili po rdeči preprogi letošnjih zlatih kipcev. Vpliv tehnologije je v filmski industriji vse večji in večji, kar je Akademija znanosti in umetnosti gibljivih slik prepoznala in vsako leto lahko med nominiranci najdemo filme, ki navdušujejo s svojimi znanstvenimi in tehničnimi presežki. Ravno zaradi tega razloga nas dejstvo, da zvezdniki vse večji pomen namenjajo tehnologiji, ne sme presenetiti. V zadnjem času se je pojavil trend, ko zvezdniki lastna finančna sredstva namenjajo investicijam v razvoj tehnologije in za vas smo pripravili krate pregled kateri so ti zvezdniki in kam vlagajo.

Eden najmočnejših in najvplivnejših investitorjev je igralec in voditelj Ashton Kutcher, ki ima svoj delež v kar nekaj podjetjih – AirBnb, Spotify, Uber, Flipboard, Pinterest, Shazam, Foursquare, Fab in Warby Parker. Kutcher je priznan kot dober poznavalec tehnološkega razvoja, po mnenju strokovnjakov “ima dober nos” za investicije in zato je njegov sklad visoko cenjen v Silicijevi dolini. Sam pravi, da je tehnologija lahko uporabljena v namene vzpostavitve suženjstva, vendar je lahko uporabljena tudi v namene odpravljanja suženjstva.

Drugo veliko ime investicij v tehnološki razvoj je Leonardo DiCaprio, ki je dobro znan po tem, da svoj denar veselo vlaga na razne konce, vendar vse počne premišljeno. Njegova prva velika investicija je bila v start-up podjetje Casper, ki izdeluje vzmetnice, DiCaprio pa je bil del 55-milijonskega posla, ki se je na koncu izkazal kot uspešen. Hollywoodski zvezdnik je med drugim vodil tudi financiranje podjetja Mobli, aplikacije za spremljanje zdravstvenega stanja Cue, proizvajalca pametnih naprav Zuli in podjetja, ki se ukvarja z reciklažo, in sicer Rubicon Global.

Za razliko njegovega ekstravagantnega podviga, ki sliši na ime “Joker”, je Jared Leto ostal dokaj neviden znotraj tehnološkega sveta, kljub temu da je investiral v več kot 40 podjetij. Igralec in glasbenik ima v lasti del podjetja Reddit, Headspace, Meerkat itd. Leto pa ni znan le po investicijah v že obstoječa podjetja, temveč je sam ustvaril tri podjetja, ki se ukvarjajo s socialnimi mediji in digitalnim marketingom – The Hive, Adventures in Wonderland, VyRT.

Karlie Kloss je ena najbolje plačanih manekenk na svetu, vendar je hkrati zelo dejavna na podjetniškem področju. Poleg izjemno popularnega YouTube kanala, Klossova redno sponzorira tudi programerski tabor za srednješolska dekleta.

Robert Downey Jr. ali Iron Man, kot ga bolje poznamo, je leta 2011 ustanovil sklad Downey Ventures, ki je namenjen investicijam v start-up podjetja in ostala večja tehnološka podjetja. Robert Downey Jr. je bil eden prvih, ki je podprl Maker Studios, omrežje, ki ustvarja YouTube vsebine in razvija videe za Disney, ki je Maker Studios leta 2014 kupil za 500 milijonov dolarjev.

Seveda med Hollywoodsko “smetano” obstaja še kar nekaj zvezdnikov, ki jih tehnologija očitno privlači – Jessica Alba, Will.i.am, Justin Bieber – in zgolj upamo lahko, da bo takšnih primerov vedno več, saj to pomeni velik plus za nadaljni razvoj tehnologije.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več