Računalništvo, telefonija
30.12.2011 10:51

Deli z drugimi:

Share

Kopa pomaga pri povečanju konkurenčnosti

Kopa pomaga pri povečanju konkurenčnosti
Kopa pomaga pri povečanju konkurenčnosti

Z vlaganjem v informatizacijo vzdrževalne dejavnosti bodo srbska proizvodna, energetska, trgovska in storitvena podjetja hitreje premostila razkorak pri produktivnosti v primerjavi z državami EU.

KOPA, d. d

. je v sodelovanju s svojim strateškim partnerjem v Srbiji, podjetjem Key IT ter z IBM Srbija pripravilo strokovno srečanje z naslovom “Kako vzdrževanje zniža stroške ter poveča razpoložljivost sredstev in opreme v industriji?”. Podjetja v Srbiji se srečujejo z zahtevami po pospešenih vlaganjih v informacijske tehnologije, s katerimi bi povečala svojo dodano vrednost in konkurenčnost. Na srečanju so predstavniki iz srbskih proizvodnih, energetskih in storitvenih podjetij spoznali napredne poslovne informacijske rešitve, ki obsegajo inovativni poslovni sistem KOPA ERP ter vzdrževalski informacijski sistem IBM Maximo. S temi rešitvami uporabniki pridobijo dobre prakse in tehnološke zmožnosti, ki jim omogočajo optimizacijo, standardizacijo in avtomatizacijo procesov na področju vodenja proizvodnje in vzdrževanja, s katerimi dvignejo produktivnost, izboljšajo kakovost proizvodov in storitev ter znižajo stroške izvajanja osnovne dejavnosti.

Produktivnost dela v Srbiji je leta 2010 znašala 65 odstotkov od povprečja v EU, pri čemer se je v industriji povečala za 9,5 odstotka v primerjavi z letom poprej. Uporaba informacijskih sistemov za vzdrževanje, kot je IBM Maximo, prek procesne in stroškovne optimizacije vzdrževanja neposredno prispeva k povečanju produktivnosti, zmanjšanju števila in časa izpadov proizvodnih naprav ter drugih poslovnih sredstev.

Udeleženci srečanja “Kako vzdrževanje zniža stroške ter poveča razpoložljivost sredstev in opreme v industriji?”so na številnih referenčnih primerih spoznali koristi, ki jih pridobijo z uporabo sistemov IBM Maximo ter Kopinih poslovnih rešitev na področju industrijske proizvodnje, trgovine, proizvodnje in distribucije energije ter upravljanja linijskih sredstev, na primer avtocest, železnic ter energetskih omrežij.

Med predstavljenimi primeri rabe IBM Maximo je bila za udeležence še posebej zanimiva uporaba v slovenski energetiki, kjer ta sistem uporabljajo za vzdrževanje v Termoelektrarni Šoštanj, ki proizvede tretjino energije v državi, v Premogovniku Velenje ter v praktično vseh slovenskih hidroelektrarnah. Implementacija in nadgradnja vzdrževalskega sistema v Premogovniku Velenje je tudi že postala referenčni primer za rudniško dejavnost v svetovnem merilu, na osnovi katerega KOPA zaključuje projekt implementacije IBM Maximo v največjem bolgarskem rudniku zlata in bakra Čelopeć. Gre za aplikacije kot so obvladovanje nezgod pri delu, stroškovno vodenje vzdrževanja, brezpapirno poslovanje, rešitve na področju distribucije energentov ter integracijske vmesnike za povezovanje vzdrževalskega informacijskega sistema z ostalimi poslovnimi sistemi, na primer s poslovnimi knjigami ter kadrovskim in proizvodnim informacijskim sistemom.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več