Računalništvo, telefonija
30.09.2009 10:22

Deli z drugimi:

Share

Ljubljana in LPP bogatejša za nov javni multimedij

LPP: Javni multimedij GEM
LPP: Javni multimedij GEM

Na avtobusih ljubljanskega potniškega prometa (LPP) se bo s prvim oktobrom prižgalo 160 digitalnih zaslonov. Do konca leta naj bi jih bilo v prestolnici 450. Začenja se novo poglavje zunajdomnega multimedijskega sporočanja.

Inventivna rešitev, ki je v celoti plod vrhunskih domačih strokovnjakov s področja multimedije, informacijske tehnologije in telekomunikacij, se imenuje javni multimedij GEM in je prva takšna implementacija digitalnih zaslonov v interakciji z uporabniki doma in tudi v tujini.

To je nov multimedij, ki na dveh ali štirih zaslonih znotraj avtobusa vidno in slušno komunicira s potniki, jih oskrbuje z vsak dan svežimi informativnimi, izobraževalnimi ter zabavnimi vsebinami in jim na podlagi posredovanih informacij ponuja tudi možnost interakcije.

Potniki bodo lahko z aktivnim sodelovanjem in predlogi, posredovanimi s sporočili SMS, sooblikovati medij, objavljati svoje vsebine ali preprosto komunicirati s sopotniki. GEM tako z javnim obveščevalnim kanalom ustvarja nove različne priložnosti, ki jih lahko v informacijski družbi posamezniki v javnem sporočanju od zdaj dobro izkoristijo.

Gem sicer že upravlja številne zaslone v Ljubljani. Najdemo jih že v BTCju, na železniški postaji ter na številnih ljubljanskih kioskih. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je ozadje projektov oglaševanje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več