Računalništvo, telefonija
31.05.2013 15:37
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft v novem videoposnetku brije norca iz iPada

Podjetje Microsoft je uporabnike tablic presenetilo z najnovejšim reklamnim oglasom, saj se v njem odkrito norčuje in posmehuje Applovemu tabličnemu računalniku iPad. Ta namreč z uporabo glasu Applove digitalne asistentke Siri izpostavlja vse ključne »slabosti« konkurenčne tablice.
Microsoft nas z novim reklamnim oglasom poskuša prepričati, da je njegov Surface vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad.
Microsoft nas z novim reklamnim oglasom poskuša prepričati, da je njegov Surface vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad.

Čeprav so se tablični računalniki že globoko zasidrali v naše vsakdanje življenje, Microsoftove tablice z operacijskim sistemom Windows 8 nikakor ne gredo v promet, saj so kljub vsestranski uporabnosti zgolj povprečno zmogljive in pregrešno drage. Zato je mnoge presenetil najnovejši reklamni oglas programskega giganta, saj se ta v njem norčuje in posmehuje Applovemu tabličnemu računalniku iPad, ki je za razliko od njegovega izdelka med uporabniki izjemno priljubljen. Čeprav podjetje Microsoft v videu omeni blagovno znamko iPad šele na koncu je vsakemu, ki si ga ogleda takoj jasno, kar pes taco moli.

Microsoft v pol minute trajajočem videoposnetku, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/eMf7S, namreč z uporabo glasu Applove digitalne asistentke Siri izpostavlja vse ključne »slabosti« konkurenčne tablice iPad. Med njimi velja izpostaviti nezmožnost večopravilnosti, odsotnost podpore za Microsoftov pisarniški paket Office in visoka maloprodajna cena. Podjetje Apple se na provokativni reklamni oglas pričakovano ni odzvalo, saj prodaja njegovega tabličnega računalnika iPad cveti, Microsoftovo tablico Surface pa zaradi slabe prodaj celo umikajo iz prodajnih polic trgovin. Mnogi poznavalci so prepričani, da kljub provokativnem videoposnetku tudi v prihodnje ne bo prav nič drugače.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več