Računalništvo, telefonija
12.12.2016 15:00

Deli z drugimi:

Share

“Mini” prenosna baterija, ki lahko reši velike situacije

"Mini" prenosna baterija, ki lahko reši velike situacije
"Mini" prenosna baterija, ki lahko reši velike situacije

Zagotovo se vsi strinjamo, da je situacija, ko nam na telefonu zmanjka baterije, ob tem pa v bližini ni nobenega polnilca, milo rečeno zoprna kajne? Ne glede na to kje se nahajamo, ali je to na dopustovanju nekje na morju, ali morda planinarimo z družino, bomo želeli najti način kako napolniti naš telefon. Kajti življenja brez telefona si verjetno nihče več ne predstavlja, ali pač?

Kakorkoli že, potencialna rešitev naše težave bi lahko bila Powrtab. Te majhne “baterije v sili” lahko v naš telefon vnesejo do štiri ure dodatne energije, kar je v nujnih primerih lahko zelo koristno. Obstajata dve različici Powrtabov, in sicer ena z micro USB kompatibilnostjo za vse Android uporabnike ter ena z “Lightning” konektorjem za iPhone. Posamezna baterijica stane 5 dolarjev, za nakup večjega števila pa seveda obstaja posebna cenejša ponudba.

Uporaba Powrtabov je zelo preprosta. Odpremo vrečko, vklopimo prednapolnjeno baterijo Powrtab v telefon in naš telefon bo spet “poln energije”. Kakšna pa je dejanska zmogljivost teh “mini baterij”? Po poročanju portala Digital Trends, je Samsung Galaxy S7 Edge, ki premore 3.600mAh baterijo in je pred polnjenjem vseboval 17 % energije, po 39 minutah dosegel 28 % energije. Powrtab je med polnjenjem sicer postal nekoliko vroč, vendar naj bi bila temperatura še v mejah normale.

Drugi Powrtab je imel drugačno nalogo, in sicer je S7 Edge, ki je imel v sebi še 25 % energije, moral napolniti telefon do 40 odstotkov, kar je Powrtabu uspelo vnovič v 39 minutah. S7 Edge ima relativno veliko baterijo, kar pomeni, da bo Powrtab bolje izkoriščen v primerih manjših telefonov z manjšimi baterijami, kot je recimo iPhone 7, ki ima 1.960mAh baterijo.

Ena zelo problematična lastnost Powrtaba, še posebej v današnjih “eko časih”, je ta, da gre za baterijo za enkratno uporabo. Nič ne bi bilo narobe, če ne bi v notranjosti Powertaba bila litij-ionska baterija. Zunanjost Powrtaba je sicer “bio-razgradljiva”, vendar je notranjost tista, ki je problematična. Litij-ionske baterije sicer ne vsebujejo toksičnih kovin kot je recimo svinec, vendar pa še vsebujejo železo, baker, nikelj in kobalt.

Kot lahko vidimo na slikah je podobnost pakiranja Powrtabov s pakiranjem kondomov kar očitna, vendar tukaj nikakor ne gre za naključje. Vsaj tako trdita ustvarjalca Powrtaba, 23-letna brata Helfer, ki želita s to embalažo ljudem nekako povedati, da naj vzamejo Powrtab s seboj, kajti nikoli se ne ve kdaj pride do kakšne nepredvidljive situacije.

Brata Helfer ne želita zamenjati ali tekmovati z navadnimi polnilci telefonov, prav tako ne želita izriniti prenosnih polnilcev. Vse kar želita doseči je to, da ljudje imajo neko alternativo in rešitev v situacijah, v katerih se je marsikdo že znašel ali pa se morda še bo pa to sploh ne pričakuje. Powrtabi imajo s petimi leti dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da lahko uporabnik enege vrže v torbo ali nahrbtnik in popolnoma pozabi nanj, vse dokler ga ne rabi.

Powrtab je izjemno preprost za uporabo, poleg tega pa je cenovno dokaj dostopen. Dejstvo, da sta ustvarjalca v prvem mesecu poslovanja prodala kar 20.000 kosov potemtaken ne sme presenetiti. Če vam je ideja všeč, lahko na spletni strani Powrtab-a naročite svoje “baterije v sili”.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808