Računalništvo, telefonija
26.02.2016 09:04
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobile World Congress 2016: Sejem največjih mobilnih inovacij

V Barceloni je od 22. do 25. februarja letos potekal Mobile World Congress (MWC 2016) oziroma največji svetovni kongres mobilne industrije, ki pa je imel letos za spremembo izjemno veliko novosti.
Letošnji mednarodni sejem mobilne telefonije MWC 2016 je postregel z veliko novostmi na področju mobilnih naprav.
Letošnji mednarodni sejem mobilne telefonije MWC 2016 je postregel z veliko novostmi na področju mobilnih naprav.

Letošnji mednarodni sejem mobilne telefonije MWC 2016 s sloganom »Mobilnost je vse« je postregel z veliko novostmi na področju mobilne telefonije, hkrati pa so bile v centru pozornosti tokrat tudi prenosljive naprave. Konferenci MWC 2016 je ponovno uspelo tudi brez nekaterih vodilnih imen na področju mobilne telefonije (predvsem Appla, ki seveda ni bil pripravljen na spopad z drugimi pomembnimi ustvarjalci na trgu), predvsem na račun kitajskih podjetij, ki postajajo iz dneva v dan bolj konkurenčna s svojimi poceni, a kakovostnimi izdelki. Med vsemi sodelujočimi pa so zdaleč največ pokazala podjetja Samsung, LG, HP, Epson in Huawei.

Strokovnjaki ocenjujejo, da se je sejma skupno udeležilo okoli 90 tisoč obiskovalcev iz več kot 200 držav po vsem svetu. Dogodek je bil seveda tudi dobro medijsko pokrit, saj naj bi ga pokrivalo okoli 1.800 novinarjev. Mi pa ob tem seveda upamo, da bo naslednji MWC postregel s še več novostmi na področju mobilnih naprav.

Samsung

Največjo pozornost med vsemi proizvajalci mobilnih telefonov so tokrat poželi pri podjetju Samsung, saj je predstavilo težko pričakovana pametna mobilna telefona Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge (bit.ly/Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge). Čeprav tu ne moremo govoriti o presežkih na področju mobilne telefonije, se je južnokorejski gigant tokrat izkazal, predvsem če novosti primerjamo s pametnim mobilnim telefonom iPhone 6S (Samsung-S7-iPhone-6S). Ena izmed največjih odlik letošnjih pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 Edge pa je nedvomno združljivost s standardom IP68, kar pomeni, da sta odporna proti vodi in prahu.

LG

Pri podjetju LG so za spopad z vrhunskimi mobilnimi telefoni najvplivnejših proizvajalcev pripravili pametni mobilni telefon G5, ki prinaša kar precej svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije (bit.ly/LG-G5-Modularni). Eden izmed glavnih adutov novosti je nedvomno modularni način zamenjave določenih strojnih komponent. S pritiskom na namenski gumb se spodnji del telefona loči od ostanka ohišja, kar omogoča hitro zamenjavo baterije, izboljšanje zvoka (sistem Bang and Olufsen) in razširitev kamere Cam Plus z dodatno baterijo, dvostopenjskim sprožilcem in koleščkom za natančnejše približevanje pogleda. Mnogi poznavalci so prepričani, da je podjetje LG s tem pristopom zagotovo zadelo v polno.

HP

Podjetje HP je na letošnjem mednarodnem sejmu mobilne telefonije MWC 2016 prijetno presenetilo s prvim pametnim mobilnim telefonom, ki lahko brez večjih težav prevzame vlogo prenosnega računalnika (bit.ly/HP-Elite-X3). Na mobilnem telefonu HP Elite X3 je namreč nameščen mobilni operacijski sistem Windows 10, strojna oprema pa je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Skupaj z mobilno napravo je na voljo tudi ohišje z 12,5-palčnim (32-centimetrskim) zaslonom, tipkovnico in baterijo zmogljivosti 48 varnih ur, ki dejansko poskrbi, da se zaslon mobilnega telefona prikaže na večjem zaslonu za lažje delo in zabavo. Pametni mobilni telefon se z ohišjem Lapdock poveže prek hitre, zanesljive brezžične povezave.

Epson

Podjetje Epson je udeležence letošnjega mednarodnega sejma mobilne telefonije Mobile World Congress 2016 v Barceloni prijetno presenetilo z novo generacijo večpredstavnostnih oziroma pametnih očal družine Moverio (bit.ly/Epson-Moverio-BT-300). Posebnost modela BT-300 je nizka teža, saj tehta samo 60 gramov in je za kar 20 gramov lažji od prejšnjega modela. S tem pa je novost prevzela lovoriko najlažjih večpredstavnostnih očal na svetu. Poleg tega so nadvse zanimiva očala opremljena tudi z zmogljivo strojno opremo.

Huawei

Podjetje Huawei je svetovno javnost na mednarodni konferenci mobilne telefonije Mobile World Congress 2016 prijetno presenetilo s predstavitvijo hibridnega tabličnega računalnika MateBook (bit.ly/Huawei-MateBook-RN). Gre za 12-palčno (30,5-centimetrsko) tablico, ki poganja operacijski sistem Windows 10. Novost je zaradi tega primerna tako za delo kot za zabavo in preživljanje prostega časa ter se lahko brez težav kosa s konkurenčnimi rešitvami, kot je Microsoftov Surface.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več