Računalništvo, telefonija
07.09.2011 13:37
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel prvi v Sloveniji ponuja HD Voice

Za koriščenje Mobitelove storitve HD Voice bomo morali razpolagati z novejšim mobilnikom, ki v polni meri podpira kodek WB-AMR.
Za koriščenje Mobitelove storitve HD Voice bomo morali razpolagati z novejšim mobilnikom, ki v polni meri podpira kodek WB-AMR.

Medtem ko Si.mobil vse svoje moči usmerja v obrambo pred vse bolj razočaranimi uporabniki in bolj ali manj uspešno nadgradnjo mobilnega omrežja, je konkurenčni Mobitel potihem predstavil nadvse zanimivo storitev. Največji ponudnik mobilne telefonije pri nas je svojim uporabnikom ponudil storitev, ki izboljšuje kakovost pogovorov tako z naravnejšim kot čistejšim zvokom. Kakovost pogovorov presega celo raven klasičnega telefonskega priključka ISDN.

Mobitelova storitev HD Voice deluje na osnovi kodeka WB-AMR (WideBand – Adaptive MultiRate). Ta dejansko poskrbi, da se pasovna širina podvoji. Kodek WB-AMR v primerjavi z ozkopasovnimi (običajnimi) mobilnimi kodeki zagotavlja odlično kakovost govora zaradi širše pasovne širine zajema in obdelave govora. Zaradi podvojene pasovne širine se odstranijo tako šumi kot neželeni zvoki. Kakovost zvoka je tako občutno boljša, in to brez dodatnih omrežnih virov.

Za koriščenje Mobitelove storitve HD Voice bomo morali razpolagati z novejšim mobilnikom, ki v polni meri podpira kodek WB-AMR. Takšni so na primer Nokia N8, C6, C3, E7, X3 in C7, Sony Ericsson Xperia Arc, Xperia Pro, Xperia Neo, Xperia Play in Xperia Mini ter Samsung Galaxy S II. Najlepše pri vsem tem je to, da je Mobitelova storitev HD Voice na voljo vsem uporabnikom povsem brezplačno. Upajmo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več