Računalništvo, telefonija
04.04.2014 09:17

Deli z drugimi:

Share

Na Startup vikendu pričakujejo več kot 500 študentov

Na Startup vikendu pričakujejo več kot 500 študentov
Na Startup vikendu pričakujejo več kot 500 študentov

Ta vikend bo v petih mestih po Sloveniji sočasno potekal podjetniški vikend za študente po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu. Na njem bo več kot 500 študentov razvijalo podjetniške ideje in ustvarjalo svojo karierno prihodnost. Izvedbo projekta sta omogočila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Startup vikend je intenziven podjetniško-zabaven vikend, na katerem ekipe sestavljene iz študentov različnih fakultet, tekmujejo v tem, kdo bo v izjemno kratkem času ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja po najsodobnejših metodologijah (»d.school«, »lean startup« in »business model generation«) in ga tudi preveril na trgu.

Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Organizatorji so k sodelovanju povabili uspešne in karizmatične slovenske podjetnike, ki bodo nagovorili študente. Razkrili bodo svojo podjetniško zgodbo ter koristne nasvete iz prve roke o tem, kako se lotiti trdega podjetniškega dela in kako zgraditi uspešno globalno podjetje.

Študentom bodo skozi celotni vikend na voljo uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega poslovnega modela oziroma prototipa podjetja. Ker bo na tokratnem podjetniškem vikendu poseben poudarek na socialnih podjemih, so udeležbo potrdili tudi mentorji z izkušnjami s področja socialnega podjetništva, ki bodo pomagali pri razvoju idej, ki rešujejo družbene izzive, kot so solidarnost, sodelovanje ljudi in prostovoljsko delo.

Vsaka podjetniška skupina mora zagotoviti rezultate, in sicer prototip, Business Model Canvas, osnutek prodajne spletne strani, anketo med potencialnimi kupci ter predstavitev pred komisijo. Zadnji dan bodo organizatorji sestavili komisijo iz podjetnikov, mentorjev, investitorjev in predstavnikov podpornega okolja, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca. Predstavitev podjetniških idej in razglasitev zmagovalne ekipe bo v Ljubljani in Novi Gorici potekala v nedeljo, 6. aprila, ob 17. uri, na ostalih lokacijah, pa v soboto, 5. aprila od 17. ure naprej.

Startup vikend bo potekal v petih slovenskih mestih na skupaj šestih lokacijah:

Dogajanje na največjem startup vikendu bodo organizatorji ažurno beležili tudi na spletni strani, Facebook strani ter na Twitterju.

Novembra 2013 se je Startup vikenda udeležilo več kot 380 študentov po Sloveniji, ki so pod mentorstvom uspešnih poslovnežev pridobili praktična znanja in naredili korak k svojemu kariernemu uspehu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808