Računalništvo, telefonija
09.04.2014 18:38

Deli z drugimi:

Share

Na Startup vikendu uspešnih 52 podjetniških idej študentov

Na Startup vikendu uspešnih 52 podjetniških idej študentov
Na Startup vikendu uspešnih 52 podjetniških idej študentov

Minuli vikend je v petih mestih po Sloveniji potekal Startup vikend Slovenija, na katerem je sodelovalo več kot 330 študentov in 40 mentorjev, ki so predstavili kar 90 idej, 52 idej pa je prepričalo udeležence, da imajo potencial za realizacijo. Izvedbo projekta sta omogočila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Sodelujoče študente so z motivacijskimi nagovori spodbudili uspešni in izkušeni podjetniki v posamezni regiji, ki so razkrili svojo podjetniško zgodbo ter podali koristne nasvete o tem, kako zgraditi uspešno podjetje. V nadaljevanju so imeli študentje priložnost predstaviti svoje podjetniške ideje ter prepričati udeležence, da je njihova ideja vredna nadaljnjega razvijanja. Študentje po Sloveniji so predstavili kar 90 idej, 52 idej pa je prepričalo udeležence, da imajo potencial za realizacijo.

Oblikovale so se interdisciplinarne skupine študentov različnih fakultet, kjer je vsak član s svojim znanjem in idejami pripomogel k boljši realizaciji ideje. Študentje so dobili vsa potrebna znanja in napotke za uspešen razvoj poslovnega modela podjetja. Zadnji dan tekmovanja so predstavili rezultate, ki so zajemali prototip, Business Model Canvas, osnutek prodajne spletne strani, anketo med potencialnimi kupci in Power Point predstavitev.

Študentom so bili skozi celoten vikend na voljo uspešni podjetniki in mentorji z različnih področij, ki so s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega poslovnega modela oziroma prototipa podjetja. Zadnji dan je komisija sestavljena iz podjetnikov, mentorjev, investitorjev in predstavnikov podpornega okolja med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Član komisije v Ljubljani Boris Kunilo iz Javne agencije SPIRIT Slovenija je uvodoma pojasnil: ”Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo izvaja aktivnosti, s katerimi želimo spodbujati ustvarjalnost, kreativnost in podjetnost pri mladih. S tem mladim zagotavljamo razvoj veščin, spretnosti in pridobivanje znanj, ki jim bodo omogočila uspešno poslovno pot v okviru njihovih poslovnih zamisli ali v okviru drugih poslovnih sistemov. Tovrstni projekti prispevajo h kreiranju lastne prihodnosti in to želimo spodbujati tudi v prihodnje. ”

Komisija je ideje ocenjevala po kriterijih, in sicer inovativnost ideje, raziskava trga in ovrednotenje strank, poslovni model, globalni potencial in sinhronost ekipe.

Zmagovalne ekipe na šestih lokacijah po Sloveniji so:

  • Ljubljana (Tehnološki park Ljubljana): Helpi – zapestnica za pomoč gluhim in naglušnim.
  • Ljubljana (Ljubljanski univerzitetni inkubator): SmartPot (vzgoja orhidej v lončku z vgrajenim senzorjem, ki opomni na idealen čas zalivanja).
  • Maribor: Zapestnica Monitio.
  • Nova Gorica: Pametni zapestni trak za ekstremne športnike, ki se ponaša z velikim touch zaslonom, robustnostjo in vodoodpornostjo.
  • Koper: Rolaj kjer koli – podnastavek za rolerje, ki je namenjen aktivnim rolerjem in omogoča rolanje kjerkoli.
  • Novo mesto: Hram zdravja – domača gostilna z zdravo prehrano.

Podjetniški vikendi za študente so intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo ter ne nazadnje tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svojo poslovno idejo po najsodobnejših metodologijah. Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več