Računalništvo, telefonija
19.08.2016 05:54
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša otroška tehnologija za skrbne starše

Owlet
Owlet

Otroški monitorji, povezljiva tehnologija, milijoni senzorjev in neprestan razvoj – pozitivna ali negativna stvar za naše otroke? Digitalno starševstvo postaja nekaj povsem normalnega, vendar se sprašujemo, kako so lahko generacije živele brez vse te tehnologije? V bistvu brez težav in današnja tehnologija zgolj dodatno želi pomagati pri razvoju otrok. Spodnji seznam sestavljajo naprave in pripomočki, ki predvsem staršem olajšajo najlepšo službo sveta ter hrakti poskrbijo, da otroci zdravo, igrivo in brez zapletov doživljajo svoje otroštvo.

1. Owlet – Tehnologija pulzne oksimetrije vgrajena v “pametno nogavičko”. Sliši se precej “high-tech” kajne? Gre za merjenje srčnega utripa, ki se uporablja v bolnicah in tako starši brezskrbno vedo, da otrok spi in diha nemoteno. Owlet, ki stane 220 eur, obstaja v treh velikostih, polni se preko majhne polnilne postaje in je kompatibilen z istoimensko aplikacijo. Starši so predvsem zadovoljni s tem, da ves čas vedo kako se počuti njihov malček, vse skupaj pa lahko spremljajo kar na daljavo.

2. Mimo – Ustvarjalci iz univerze MIT so uspeli sestaviti poseben “pametni pajac”, sestavljen iz dveh delov: raztegljiv bombažni del in dva dihalna senzorja. Poleg tega Mimo premore tudi odstranljivi senzor gibanja in polnilno postajo, ki zbira pomembne podatke o dihanju, spanju, temperaturi kože in drži telesa, vsi ti podatki so poslani do vaših iOS ali Android naprav. 88 eur vredni “gadget” tudi snema zvoke kot navadni otroški monitorji.

3. Withings Home – Z nekaj besedami bi lahko rekli, da gre za povezljiv otroški monitor z nekaj posebnimi funkcijami. Temelji na dvosmerni komunikaciji (“push-to-talk”), snema in predvaja HD dogajanje, vsebuje pa tudi infrardečo kamero, ki je kot nalašč za nočno dogajanje, ki je predvsem v prvih mesecih otroškega življenja najbolj napeto. Withings Home za ceno 146 eur ponuje veliko več kot navadni otroški monitorji, med drugim spremlja tudi kakovost zraka v prostoru, torej še ena funkcija, ki jo lahko označimo z besedo “posebna”.

4. Kinsa pametni termometer – Termometer, ki ga je potrdila tudi FDA (Food and Drug Administration), se uporablja tako, da se enostavno priključi na pametni telefon preko vhoda za slušalke in natančno izmeri temperaturo v manj kot 10-ih sekundah. Kinsa je kompatibilen z istoimensko aplikacijo, meritve pa se lahko shranjujejo za posamezne člane družine – poleg simptomov in znakov obolenj. (Cena: 23 eur).

5. Pacif-i pametna duda – Temperatura je eden najpomembnejših znakov zdravja otroka. Je prva zadeva, ki jo starši po navadi preverijo, ko njihov malček izgleda slabo ali se morda tako počuti. Si predstavljate dudo, ki ima vgrajeni termometer in na določene časovne intervale meri otrokovo temperaturo? Pacif-i je ravno to. Meritve pošilja na pametne telefone, prav tako pa ni razloga za skrbi glede izgube dude, kajti ko jo aktiviramo preko mobilnega telefona, zazvoni. (Cena: 45 eur).

6. Garmin Babycam – Ogledala so preteklost, prihajajo kamere! To je glavna ideja povezljive kamere podjetja Garmin, ki pazi na vaše malčke med samo vožnjo, hkrati pa ne moti navigacije, saj se kamera sinhronizira z navigacijskim sistemom. Če verjamete ali ne, doagaja se tudi to, da vozniki enostavno pozabijo otroka v avtu. Garmin Babycam opozori voznika preden zapusti avto, da naj pregleda otroka in tako poskrbi, da se takšni pripetljaji ne bodo dogajali. (Cena: 184 eur).

7. Angelcare AC1200 – Anglecare je vodilni proizvajalec otroških monitorjev in ta model je prvi poizkus podjetja, da približa povezljivost pametnih telefonov k popularnim sistemom podjetja. AC1200 je sestavljen iz senzorne plošče in HD infrardeče kamere. Omogoča dvosmerno komunikacijo in alarmno lučko. Celoten paket se poveže na Wi-Fi omrežje in v živo predvaja video in avdio na iOS in Android napravah. (Cena 264 eur).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več