Prenosni računalniki
13.06.2022 07:26
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S 16-palčnim prenosnikom Huawei spreminja delovno okolje

Zadnja leta so nedvomno potrdila, da so spremembe res edina zagotovljena stalnica. Na srečo se jim znamo prilagajati in se soočiti z izzivi spremenjenega delovnega okolja.

Ko smo bili prisiljeni, smo si namreč doma uredili delovni prostor ter popolnoma spremenili delovne navade in rutino. Ugotovili smo, da ima delo od doma številne prednosti, a tudi omejitve. Največkrat v obliki tehnične opreme, ki je pogosto slabša od tiste v pisarnah. A ker tehnologija nezadržno napreduje, se splača preveriti najnovejše naprave in rešitve za pametne pisarne.

Po večmesečnem delu od doma so se mnoga podjetja kljub sproščanju ukrepov odločila za uvedbo hibridnega dela, ki ga zaposleni delno opravlja doma in delno v pisarni. Dom smo si uredili tako, da odraža naš zasebni prostor za počitek in preživljanje časa z družino. Ne z namenom, da bi v njem opravljali službene zadolžitve. Omejitve so zato lahko večplastne. Od šibke internetne povezave, preko neprimernega prostora do nezadostnih zmogljivosti naprav in programske opreme.

Tega trdega oreha so se lotili v Huaweiu. Želijo nam pomagati, da se bomo lažje prilagodili, obvladovali težave in uporabili inovativno razmišljanje za oblikovanje rešitev, ki bodo dejansko učinkovite. Ugotovili so, da je za delo od doma najboljše pozabiti na tradicionalni pogled na računalniško delovno okolje (namizje). Nima namreč smisla doma spreminjati v pisano, kjer redko kdaj vstanemo od mize in večino časa strmimo v zaslon. Doma potrebujemo tehnologijo, ki nas bo motivirala in navdihnila, namesto da bi nas omejevala in priklepala striktno na eno mesto. Temu namenjene rešitve Huaweia so sposobne napovedati revolucijo dela, saj nudijo novo in boljše delovno okolje tudi doma.

Prenosniki Huawei in neskončno iskanje inovacij

Na podlagi bogatega znanja, tehnoloških izkušenj, raziskav in razvoja ter proizvodnje izdelkov, je Huawei že leta 2016 predstavil svoj prvi prenosni računalnik MateBook. Temu so nato dokaj hitro sledile še serije MateBook D, MateBook E in MateBook X. Inovacije, ki jih je Huawei vanje vključil, se odražajo v njihovih številnih ekskluzivnih funkcijah, med katere zagotovo sodi zaslon s tankimi robovi Huawei FullView.

Inovacije v oblikovanju, ki rešijo skrbi uporabnikov

Med delom v pisarni smo navajeni imeti pred seboj izredno velik zaslon, ki dodobra poenostavi opravljanje več nalog hkrati in obenem zagotavlja veliko delovno površino. Doma dostikrat nimamo tolikšnega razkošja. Miza je premajhna za dodatni večji monitor ali pa si preprosto ne želimo vlagati v dodatne naprave. Če boste z delom od doma nadaljevali, je smiselno razmisliti o prenosnem računalniku z večjim zaslonom, kot ga ima vaš obstoječi. Da bi zadostil povpraševanju, je Huawei poskrbel za serijo izdelkov s 16-palčnim (dobrih 40 cm) zaslonom FullView.

Huawei je po zaslugi izkušenj in znanja pri razvoju pametnih telefonov in tabličnih računalnikov postal vodilno podjetje tudi pri snovanju zaslonov za prenosne računalnike. Medtem ko ima veliko zaslonov tri ožje robove, je Huaweiu uspelo stanjšati tudi četrtega. Tanki robovi na vseh stranicah so postali zaščitni znak serije MateBook in ena ključnih prednosti, ki jih imajo pred tekmeci.

MateBook D 16 – zmogljiv in lahek prenosni računalnik z velikim zaslonom

Najnovejši dodatek seriji prenosnih računalnikov Huawei je 16-palčni MateBook D 16, ki ga poganjajo procesorji Intel Core 12. generacije. Čeprav ga odlikujejo predvsem velik zaslon in visoke zmogljivosti, hkrati ohranja značilnosti serije. Estetiko, inovativnost in pametne izkušnje uporabe. Sinonim za prenosne računalnike Huawei MateBook.

Huawei MateBook D 16 je podedoval zasnove s tankimi robovi okoli zaslona, ki so krasili že njegove predhodnike. S tem je zagotovljena večja zaslonska površina, na kateri imate lahko sočasno odprtih več oken ali preprosteje urejate zahtevnejše dokumente in preglednice. Huawei je celo uspel vgraditi 16-palčni zaslon v ohišje enakih mer, kot ga imajo prenosni računalniki tekmecev z le 15,6-palčnimi zasloni. Prenosni računalnik zato ohranja obvladljive mere kljub večji zaslonski površini.

Ko prehajamo na prilagodljive modele dela, moramo sprejeti, da bo dom delno ali morda celo v celoti postal naša pisarna. Zato je nujno, da delovni prostor uredimo tako, da omogoča polno produktivnost in osredotočenost, a hkrati ne omejuje življenjskega prostora. Na poti do tega nam lahko pomaga tehnologija z inovativnimi novimi napravami, ki spreminjajo tradicionalni pogled na delovno okolje, nudijo prilagodljivost in puščajo dovolj prostora za ustvarjalnost.

Nov prenosni računalnik Huawei MateBook D 16 bo prestavljen 23. junija na posebnem dogodku.

Povezan ekosistem naprav

Danes središče pametnega ekosistema velikokrat predstavljajo pametni telefoni. Na tem področju je Huawei v zadnjem času močno okrepil ponudbo, in sicer z modeloma Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket. Njima pa se pridružujejo še druge pametne naprave, ki olajšajo vsakdanje življenje. Najprej so tu pametni telefoni Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serij Huawei Watch GT 3 Pro, Huawei Watch GT 3 in Huawei Watch GT Runner ter monitorja MateView in MateView GT.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei prenosni računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več