Računalništvo, telefonija
27.12.2016 14:27
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najslabši pripomočki leta 2016

1. Lenovo Yoga Book
1. Lenovo Yoga Book

V letu 2016 se je veliko dogajalo na področju elektronskih in drugih pripomočkov, pri čemer je marsikateri nedvomno precej olajšal in poenostavil naše življenje. Kljub temu pa so se tu in tam našli pripomočki, ki so uporabnikom povzročali številne preglavice ali pa je bila njihova uporabnost zelo slaba. V nadaljevanju si poglejmo po ocenah mnogih uporabnikov osem najslabših pripomočkov in elektronskih naprav v 2016.

1. Lenovo Yoga Book

Podjetje Lenovo je proti koncu leta 2016 predstavil najtanjšo in najlažjo tablico 2-v-1 na svetu Yoga Book, ki naj bi bila namenjena mobilnemu delu. Ključna komponenta, ki naj bi tablilici Yoga Book omogočala edinstveno produktivnost in tanko ter lahko zasnovo, naj bi bila nova tipkovnica, a je ta med uporabniki naletela na veliko mero neodobravanja. Ker je izdelana iz matiranega stekla in je navidezna, je z njo praktično nemogoče hitro pisati, zato edina možnost, ki preostane uporabniku je uporaba dveh prstov. Težava je tudi v tem, da je pri tablici Yoga Book nemogoče odpočiti prstov na tipkovnici, brez da aktiviramo črke.

2. Sony Xperia X Performance

O pametnem mobilnem telefonu Sony Xperia X Performance se je sredi leta 2016 veliko govorilo predvsem na račun njegove vodoodpornosti. Telefon se lahko namreč potopi do 30 minut in do enega metra globine. Kljub temu je njegova maloprodajna cena absolutno previsoka za tiso, kar ponuja. Tlefon Sony Xperia X Performance za nameček je komajda za oddeten zmogljivejši od standardenfa telefona Xperia X, pri čemer uporablja enak zaslon in digitalni fotoaparat, uporabniku pa ni na voljo niti bralnik prstnih odtisov.


3. Tag Heuer Connected

Pametna ročna ura Tag Heuer Connected maloprodajne cene preračunanih 1.440 evrov je bila razvita v sodelovanju s podjetjema Intel in Google ter temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android Wear. Novost ponuja številne napredne funkcionalnosti, ki bodo zlahka prepričale tudi najzahtevnejše uporabnike in poslovneže. Težava je le v njegovi ceni, saj na trgu najdemo številne pametne ročne ure Android, ki ponujajo enako ali več funkcij, in sicer za kar trikrat nižjo ceno.


4. Samsung Galaxy Note 7

Pametni mobilni telefon Galaxy Note 7 je šel na žalost v zgodovino kot Samsungov telefon z najkrajšim stažem, saj so ga uradno ponudili v prodajo 19. avgusta 2016, že 11. oktobra 2016 pa zaradi številnih samovžigov in eksplozij upokojili. S tem se je po vsej verjetnosti dokončno poslovila tudi blagovna znamka Galaxy Note, saj je pri uporabnikih mobilne telefonije izgubila zaupanje. Poleg tega so se v javnosti pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung odslej uporabljalo kar baterije konkurenčnega podjetja LG.


5. Pametne slušalke Vinci

Če vam pametna očala Snapchat Spectacles ne nudijo dovolj »ekstravagantnosti«, potem si nadenite najbolj smešne pametne slušalke podjetja Vinci. Te so namreč opremljene z zaslonom, kjer lahko drugi uporabniki vidijo glasbo, ki jo v danem trenutku predvajate ali pa prebirajo vaša tekstovna sporočila, za to pa prisotnost pametnega mobilnega telefona ni potrebna. Poleg tega samodejno prikazujejo sporočila, ki so za mnoge povsem mimo, kot na primer “I’m an adult, no really”, “My mom says I’m cool” in “Why?”.

6. Vsi rasistični filtri Snapchata

Leto 2016 je bilo leto, kjer so številni proizvajalci programske opreme udarili povsem mimo z rasističnimi vsebinami, med njimi pa je zdaleč najbolj izstopala priljubljena storitev Snapchat. Uporabniki pa so bili najbolj jezni na filter priljubljenega glasbenika Boba Marleya, saj je ta obraz uporabnika obarval črno. Snapchat se je žal grdo znesel tudi nad Azijce z rumeno kožo, poševnimi očmi in izstopajočimi zobmi.


7. GoPro Karma

Veliko število kupcev se je pritoževalo nad nedelujočimi droni GoPro Karma, saj so ti nenapovedano izgubili moč, pogosto pa se je konča s povsem uničenim izdelkom. Zaradi tega je bil izdelek preklican v zgolj 16 dneh od pričetka prodaje. S tem se je tudi zaključila njegova pot na področju elektronskih naprav.


8. Vmesnik za slušalke telefona iPhone 7

Pri pripravi pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 in iPhone 7 Plus so se inženirji podjetja Apple odpovedali klasičnemu 3,5-milimetrskem priključku za slušalke. Namesto njega morajo uporabniki sedaj uporabljati brezžično povezavo, pri čemer je podjetje Apple za ta namen pripravilo slušalke AirPods. Če uporabniki želijo uporabljati običajne slušalke s kablom morajo uporabiti poseben vmesnik za slušalke, kar je mnoge spravilo ob živce, saj ta nudi enako funkcionalnost kot 3,5-milimetrski priključek.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35