Računalništvo, telefonija
19.02.2014 17:14

Deli z drugimi:

Share

Nakit s tehnologijo Bluetooth!

Nakit s tehnologijo Bluetooth!
Nakit s tehnologijo Bluetooth!

Ustanovitelji CuffLinc-a želijo združiti modo in tehnologijo, saj so v torek predstavili linijo nakita za ženske in moške, zapestnice, ogrlice ter obeske za ključe, ki vsebujejo skrito brezžično napravo CuffLinc. CuffLinc je majhna, črna, brezžična vodoodporna napravica, ki nudi Bluetooth povezavo z našim pametnim telefonom. Na iOS lahko lastnik nastavi CuffLinc tako, da ob nujnih primerih pošlje signal na prijateljev telefon ali pa telefon družinskega člana.

Del ideje za nastanek naprave je tudi to, da imajo lastniki Cuff dodatkov (v tem trenutku je večina dodatkov nakit) možnost poslati klic v sili, brez potrebe po tem, da bi morali izvleči telefon v neugodni situaciji.

Nekaj potencialnih uporab naprave je denimo kontaktiranje oblasti v primeru napada, kontaktiranje svojcev za tiste, ki imajo zdravstvene težave, ali pa preprosto, da ostanemo v stiku z bližnjimi.

CuffLinc naj bi bil nekaj, na kar bi lahko pozabili, dokler ga ne potrebujemo, k čemur močno pripomore dejstvo, da ga ni treba polniti. Pri podjetju so si prizadevali, da bi bila naprava nekakšna “nezaznavna varnost”, zato v trenutku, ko jo nujno potrebujemo, ne smemo skrbeti, ali je naprava napolnjena ali ne. Uporabnik naj bi preprosto zamenjal CuffLinc z novim po kakšnem letu, pravijo snovalci.

Največ pozornosti bo najbrž usmerjeno v zapestnico, minimalistični silikonski zapestni trak, ter obesku za ključe, ki je namenjen tistim, ki ne nosijo nakita.

Skupno s ponudbo lastnega nakita, ki ima vgrajene brezžične komponente, pa v podjetju planirajo, da bodo dovolili zunanjim oblikovalcem oblikovanje dodatkov, ki že vsebujejo njihove komponente. Po koncu prednaročilnega obdobja, ki bo trajalo 2 meseca, lahko pričakujemo tudi aplikacijo za iOS.

Ustanovitelj podjetja pravi, da je vse še v zelo zgodnji fazi. Prihodnost CuffLinca naj bi se osredotočala predvsem na to, da je tehnologija, ki je z nami na vsakem koraku, skrita, namesto da nam je na očeh na vsakem koraku.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več