Računalništvo, telefonija
19.03.2018 09:40
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nam bo Microsoft poskušal vsiliti uporabo brskalnika Edge?

Nam bo Microsoft poskušal vsiliti uporabo brskalnika Edge?
Nam bo Microsoft poskušal vsiliti uporabo brskalnika Edge?

Čeprav je spletni brskalnik Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 odlična izbira, ta še vedno ne prepriča uporabnikov. Nedavna raziskava analitskega podjetja NetMarketShare je namreč pokazala, da Edge trenutno uporablja le okoli 4,64 odstotka uporabnikov, njegov delež decembra lani pa je znašal okoli 4,61 odstotka. Največji tržni delež med spletnimi brskalniki ima seveda Googlov Chrome, ki ga je v mesecu januarju uporabljalo kar 61,41 odstotka uporabnikov.

Nizek delež uporabnikov Edga je verjetno eden od razlogov, zakaj so Microsoftovi programerji pri pripravi najnovejše razvojne različice operacijskega sistema Windows 10 (Insider Preview Build 17623) sprejeli odločitev, da se bodo vse spletne povezave v elektronski pošti v odjemalcu Windows Mail odpirale le v njihovem brskalniku. Pri tem je zanimivo predvsem to, da operacijski sistem prezre izbiro privzetega brskalnika s strani uporabnika. Microsoft izbiro upravičuje s tem, da naj bi Edge zagotavljal boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi odjemalca za elektronsko pošto, kar pa uporabnike, ki prisegajo na konkurenčne brskalnike, seveda ni prepričalo.

Druge izboljšave najnovejše razvojne različice operacijskega sistema Windows 10 pa bolj navdušujejo kot razburjajo. Med njimi najbolj izstopa privzeta podpora za novo visokokakovostno obliko slikovne datoteke (HEIF), ki omogoča boljšo kakovost in učinkovitost stiskanja, možnost shranjevanja več fotografij v eni datoteki in shranjevanje videoposnetkov in fotografij v isti datoteki. Izboljšane so bile tudi nastavitve zasebnosti in možnost varnega odstranjevanja zunanjih grafičnih kartic, priključenih prek priklopnega vmesnika Thunderbolt 3.

Pri tem velja še omeniti, da bodo nove možnosti kmalu na voljo tudi v končni različici Windowsov 10. Te naj bi bile vključene v večjo posodobitev, ki se pričakuje letos spomladi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več