Računalništvo, telefonija
20.11.2011 19:47

Deli z drugimi:

Share

Nano premaz, ki bo ščitil elektronske naprave pred vodo

Glede na to, da premaz bazira na molekularni oz. nanostopenjskem nivoju, bo le ta povsem neviden in naprav z in brez zaščitne plasti ne bo mogoče razlikovati.
Glede na to, da premaz bazira na molekularni oz. nanostopenjskem nivoju, bo le ta povsem neviden in naprav z in brez zaščitne plasti ne bo mogoče razlikovati.

Demonstracijski video prikazuje potop pametnega telefona v akvarij napolnjen z vodo, pri katerem le-ta predvaja mp3 glasbo in tudi ob odstranitvi iz vode, ta še naprej deluje normalno. Demonstrator se v videu celo nekoliko šali, s tem ko vodo vlije kar v bobneč zvočnik. Enak poskus je bil izveden tudi s poslovno vizitko, ki ni absorbirala niti kapljice vode.

Poseben premaz pare deluje na način, da obvaruje vse notranje dele določene naprave. Paul S. Clayson, predsednik podjetja HzO, je pojasnil da je podjetje ustvarilo posebno plast, ki se nanaša s pomočjo pare, njena debelina pa znaša le nekaj nanometrov, ta pa lahko prekrije vse bistvene dele katerekoli naprave.

Podjetje HZO je k sodelovanju povabilo tudi družbo ZAGG, katera proizvaja posebne nanose, ki naprave ščitijo pred praskami in drugimi poškodbami. Podjetji bosta tudi skupaj na trg lansirale prve naprave s posebnim parnim premazom. Glede na to, da premaz bazira na molekularni oz. nanostopenjskem nivoju, bo le ta povsem neviden in naprav z in brez zaščitne plasti ne bo mogoče razlikovati. Več informacij o omenjeni tehnologiji in izdelkih se pričakuje v mesecu januarju, ko bo le ta uradno predstavljena na sejmu CES.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18