Računalništvo, telefonija
13.10.2014 13:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SnapChata kraja – Več kot 100 tisoč fotografij in posnetkov uporabnikov odtujenih

Zajemanje, shranjevanje in pošiljanje vročih fotografij je skrajno neumno početje, saj bodo te prej ali slej končale v napačnih rokah!
Zajemanje, shranjevanje in pošiljanje vročih fotografij je skrajno neumno početje, saj bodo te prej ali slej končale v napačnih rokah!

Storitev Snapchat v tem trenutku uporablja več kot 30 milijonov uporabnikov, ki si med seboj delijo dobrih 350 milijonov fotografij dnevno. Zaradi svoje zasnove, ki omogoča samodejno brisanje sledi, je ta priljubljena predvsem med najstniki, ki pa si vse pogosteje izmenjujejo tudi vroče fotografije. Žal pa so nadobudni hekerji ponovno dokazali, da je previdnost resnično mati modrosti, saj jim je v nedavnem napadu uspelo izmakniti več kot 100 tisoč fotografiji uporabnikov priljubljene aplikacije.

Hekerjem naj bi okoli 100 tisoč fotografij in videoposnetkov uspelo zbrati v dobrih dveh letih, skupna velikost zbranega materiala pa znaša kar 13 gigabajtov. Ti naj bi sporne posnetke pridobivali tako neposredno z uporabo mobilne aplikacije Snapchat kot tudi preko drugih mobilnih aplikacij in spletne strani SnapSaved.com, preko katere so uporabniki lahko shranjevali fotografije, te pa se niso samodejno izbrisale. Vroče fotografije in videoposnetke uporabnikov Snapchata so žal že na voljo za prenos na vseh večjih spletnih portalih, ker pa je skoraj polovica njegovih uporabnikov starih med 13 in 17 let, gre nedvomno za zelo resno stvar.

Vodilni možje spletnega portala Snapchat so medtem že sporočili, da z nedavnim napadom nimajo nič, saj hekerji sporne fotografije niso pridobili z neposrednim vdorom v njihove strežnike oziroma aplikacijo. Uporabniki so si sami krivi, saj so ti storitev uporabljali v nasprotju s splošnimi navodili spletnega portala Snapchat.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več