Računalništvo, telefonija
19.07.2017 11:10

Deli z drugimi:

Share

Netflix dosegel 100 milijonov naročnikov

Netflix dosegel 100 milijonov naročnikov
Netflix dosegel 100 milijonov naročnikov

V ponedeljek je Netflix poročal o rasti števila naročnikov, ki je sedaj preseglo 100 milijonov po celem svetu. To je posledično dvignilo vrednost delnic, ki so sedaj najvišje med vsemi ponudniki “on-demand” televizije. Po tem, ko je Netflix objavil rezultate poslovanja, je jasno, da podjetje iz Silicijeve doline posluje odlično. Vrednost delnic je zrasla za 10% in se je sedaj ustavila pri $178.48 po delnici. V zadnjem četrtletju se je na novo pridružilo storitvi 5,2 milijona uporabnikov, vsega skupaj pa je do ponedeljka bilo 103.95 milijona naročnikov.

Velika večina novo pridruženih naročnikov prihaja izven ZDA, kjer je Netflix vložil ogromne vsote denarja, da bi sebe pozicioniral kot globalno televizijsko storitev. “To je to, kar si želimo, rast števila naročnikov”, pravi analitik iz Silicijeve doline, Rob Enderle. “Njihovi mednarodni posegi izplačujejo dividende”, je še dodal.

Netflix je prvič od kar posluje, končal poslovno četrtletje z nekaj več kot polovico naročniki izven ozemlja ZDA. Mednarodnih naročnikov je tako 52.03 milijone, medtem ko je naročnikov iz ZDA 51.92 milijonov. Profit se je povečal za 61% na 66 milijonov dolarjev, prihodki podjetja pa so prav tako poskočili za 32% na 2.78 milijarde dolarjev (v primerjavi z istim četrtletjem lansko leto). “Kot vse kaže smo podcenjevali popularnost naših vsebin, ki so vodile do izjemnih rezultatov po vseh glavnih tržiščih”, izjavlja Netflix v sporočilu za javnost, ki je bilo izdano na isti dan kot rezultati poslovanja.

Kvalitetna vsebina

Netflix je v svojih pogajanjih z investitorji jasno trdil, da so odločeni, da bodo uspeli vzpostaviti ravnotežje med pogumom in finančno disciplino, v tem času pa bodo še naprej izboljševali programsko shemo. Enderle ugotavlja, da je Netflix uspešno odstranil vsebine, ki niso privabljale dovolj občinstva, s tem je optimiziral stroške poslovanja in zadovoljil zahteve investitorjev.

Netflix je ostal zvest svoji filozofiji vlaganja v originalni program, obljubil pa je 40 novih vsebin do konca tega leta, ki se razprostirajo od filmov z velikimi proračuni, do neodvisnih produkcij iz celega sveta. Tako Netflix kot njegov konkurent Amazon Prime sta v zadnjem času zelo aktivna kar se tiče vlaganja v oroginalne serije in ostale vsebine.

“Tekmovanje za občinstvo je vedno zelo intenzivno, vendar obstaja rdeča nit, in sicer je tekmovanje vedno raznoliko in prostrano”, zatrjuje Netflix. Preko milijarde ur videov se gleda na dnevni ravni na YouTube-u, medtem ko Netflix tolikšno količino vsebine svojim naročnikom poda v približno enem tednu. “Prehod iz linearne televizije v televizijo “on-demand” je velik in potencial za številne storitve je še večji”, dodaja Netflix. Internet morda res ni najboljši za glasbeno industrijo zaradi piratstva, vendar je zato toliko boljši za rast “video-zabavne” industrije po vsem svetu. Netflix in Amazon sta dokazala, da lahko kljub močni konkurenci že priznanih kabelskih ponudnikov uspeta na trgu. Netflix napoveduje, da bo v času do konca tega četrtletja uspel pridobiti dodatnih 3.65 milijona naročnikov. Boste med njimi tudi vi?

Premik proti Aziji

Netflix je zelo zadovoljen z napredkom, ki ga podjetje dosega na mednarodnih trgih, saj večji profit pomeni več manevrskega prostora za investicije. 13-milijonska izguba v zadnjem četrteltju, o kateri poroča podjetje na trgih izven ZDA, ni noben znak za alarm, kajti napovedi Netflixa kažejo, da bo konec leta podjetje zaključilo s profitom znotraj medarnodnih trgov.

Vodja vsebine, Ted Sarandos, zagotavlja, da je ključ do uspeha na lokalnih trgih, prilagajanje vsebine posameznim skupinam občinstva. Po njegovih besedah bo Netflix več energije in časa porabil za širitev na azijski trg. Generalni izvršni direktor, Reed Hastings, pravi: “V Aziji vidimo velik potencial in to je smer, v katero bomo potovali v naslednjih letih”. Azija je zagotovo veliko tržišče, ki pa je zelo specifično. Tako kot je Netflix postopoma spoznaval ostale trge, tako bo potrebno potrpežljivo pristopiti k Aziji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več