Računalništvo, telefonija
22.07.2016 06:36

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno, a resnično. Skoraj polovica igralcev na mobilnih napravah so starši

Starši obožujejo igre na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih.
Starši obožujejo igre na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Raziskovalni oddelek družbe Facebook je nedavno opravil nadvse zanimivo raziskavo o tem, kdo pravzaprav igra igre na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Ta je namreč pokazala, da delež staršev, ki igrajo igre na mobilnih napravah, znaša kar zavidljivih 43 odstotkov. Poleg tega so starši tisti, ki največ kupujejo znotraj sicer »brezplačnih« iger, saj je njihov odstotek znašal kar krepkih 90 odstotkov. Pri tem je nadvse zanimivo tudi to, da kar 88 odstotkov staršev igre igra s svojimi otroki, namesto da bi jim pomagali pri šolskih obveznostih in učenju.

Za igranje računalniških iger kar 71 odstotkov uporabnikov uporablja pametne mobilne telefone, saj so ti namreč vedno pri roki. Pametnim mobilnim telefonom sledijo osebni računalniki s 64 odstotki, tablični računalniki s 34 odstotki in igralne konzole s 26 odstotki. Mobilne igre igričarji igrajo predvsem ko čakajo na določeno obveznost, njihov delež pa znaša 45 odstotkov. Na poti na delo računalniške igre igra 44 odstotkov uporabnikov, medtem ko na delu igre igra kar 21 odstotkov uporabnikov, kar verjamemo, da ni ravno po godu njihovim nadrejenim.

Pri tem velja še omeniti, da je družba Facebook omenjeno raziskavo opravila v Braziliji, Nemčiji, Indiji, Indoneziji, Rusiji, Južni Koreji, Španiji, na Tajskem, Turčiji, Veliki Britaniji in ZDA. Lastniki iger si pri tem seveda manejo roke, saj naj bi vrednost trga mobilnih iger za pametne mobilne telefone in tablične računalnike prvič letos presegla vrednosti iger za osebne računalnike, saj naj bi trg mobilnih iger letos dosegel kar preračunanih 33,5 milijarde evrov od skupno preračunanih 90 milijard evrov, pri čemer so tu upoštevane tudi igralne konzole.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več